CHIRIAC: DE SAPTAMANA ACEASTA, TOATE APARATELE DE TIP CT SI RMN DIN SPITALUL JUDETEAN BRAILA SUNT FUNCTIONALE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a anuntat astazi ca din aceasta saptamana, sunt functionale toate aparatele de tip computer tomograf (CT) si RMN din Spitalul Judetean. El spune ca se mai asteapta doar avizul Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare  (CNCAN) pentru cel mai mare dintre CT-uri, ca sa poata fi pus in functiune, iar restul aparatelor deja sunt utilizate pentru investigatii: “Incepand de saptamana aceasta, toate aparatele de radiologie, de CT, RMN, sunt functionale. Toate! Singurul aparat cu care nu putem inca lucra si asteptam avizul de la CNCAN este acel RMN care a fost stricat – si el este reparat, asteptam avizul de la CNCAN si va intra in forta pentru a face investigatii. Speram ca si cu acest aparat, sa nu mai avem liste de asteptare. Ma refer la acel computer tomograf mare, care era stricat si l-am reparat si pe acela. Toate sunt functionale”.

Pe de alta parte, presedintele CJ a precizat ca se asteapta un raspuns de la CNCAN si cu privire la aparatul de radioterapie prin ortovoltaj de la Slobozia, care, daca este functional, poate fi adus la Corpul B al Spitalului Judetean, in locul celui care s-a stricat si care deservea si judetele limitrofe. Chiriac a cerut insa sa i se prezinte si niste oferte pentru o instalatie de radioterapie prin ortovoltaj noua, fiindca nici cea de la Slobozia nu va mai rezista mult, avand o vechime de peste 40 de ani: “Daca raspunsul de la CNCAN este pozitiv, vom lua aparatul de la Slobozia. Zilele acestea asteptam raspuns, am vorbit cu diversi furnizori de astfel de echipamente, sa vedem cat costa unul nou. Poate gasim unul nou – eu asa mi-as dori, decat sa-l luam pe acela din aceeasi generatie cu acesta de la spital (productie 1968 – n.r.), sa gasim unul nou, la un pret accesibil, sa facem o instruire si sa-l luam degraba.

E foarte important. Am inteles ca acel aparat deservea toata regiunea, un lucru bun, si speram sa gasim… Din cele 2 variante, eu mi-as dori varianta utima, sa luam un aparat nou. In momentul in care avem si raspunsul de la CNCAN si avem si ofertele pe masa, o sa facem o discutie cu managerul si cu toti cei competenti: ori luam unul noi, CJ, si il dam spitalului, ori transferam banii catre spital”.