CHIRIAC, DESPRE LIBERALI: DE CE N-AU REZOLVAT EI PROBLEMA CELOR 1000 HA, IN TOTI ANII IN CARE AU FOST LA GUVERNARE?

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), crede ca in ultimele saptamani, liberalii au incearcat sa-si creeze un capital de imagine, speculand subiectul celor 1.000 ha si cerand intr-una autoritatilor locale sa aduca in proprietatea judetului Braila acel teren dat in proprietate Municipalitatii galatene in 2002. Chiriac este de parere ca daca ar fi fost cu adevarat preocupati de a rezolva ceva si de a aduce terenul amintit in proprietatea CJ Braila, liberalii ar fi facut ceva concret in anii trecuti, cand au avut guvern PNL sau guvern tehnocrat sustinut de PNL, sau chiar pe vremea USL, cand PNL “era la bratet” cu PSD: “Eu va readuc aminte ca nu doar PSD a fost la putere. Anul trecut a fost un guvern tehnocrat sustinut de PNL; de ce n-au facut atunci demersurile, ca aveau toate argumentele? De ce n-au facut-o pe timpul guvernarii lor, ca au fost si guverne PNL? De ce n-au facut in momentul in care a fost guvernarea USL, ca erau la bratet cu PSD-ul? Si aveau toate argumentele sa rezolve aceasta problema, ca acest teren sa treaca din proprietatea privata a municipiului Galati, in proprietatea publica a judetului Braila.

S-au trezit acum? OK. Noi o sa facem toate demersurile, eu sunt unul dintre sustinatori, voi lupta ca aceasta problema s-o rezolvam si speram ca o vom rezolva favorabil judetului Braila”.

Pe de alta parte, presedintele CJ sustine ca terenul aflat in discutie “trebuie sa aiba o destinatie foarte clara, pentru dezvoltarea acestei aglomerari urbane Braila – Galati. Ca se va intampla pe termen mediu sau lung, el asa trebuie sa ramana, conform unui proiect. Eu va spun ca acel teren poate fi predictibil si pentru construirea unui spital regional, de ce nu, ca va deservi cele doua orase si va fi benefic si galatenilor, dar si brailenilor”.