CHIRIAC: IN TOAMNA INCEPEM CURATIREA DRUMURILOR JUDETENE DE VEGETATIA DE PE MARGINE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, sustine ca la mijlocul lunii septembrie sau cel tarziu la inceputul lunii octombrie va da ordin de incepere a actiunilor de cosire a vegetatiei de pe marginea drumurilor judetene, astfel incat la iarna sa fie mai redus riscul de inzapezire a carosabilului.

Chiriac a precizat ca este deja semnat contractul cu o firma specializata, din zona Ardealului, astfel incat nu va fi nicio problema in realizarea acestui tip de lucrari: “Incepand cu mijlocul lunii septembrie sau poate cu 1 octombrie, cand vegetatia nu mai este in crestere, o sa dam ordin de incepere a lucrarilor, astfel incat pentru perioada de iarna, drumurile sa fie curatate, pentru ca aceasta iarba crescuta inalta este unul din marile motive in care zapada stationeaza pe drumurile judetene.

Deci am gandit si acest segment, astfel incat drumurile sa fie mai curate. Zapada este mai buna pe camp, decat pe drumurile judetene si tinand cont ca trecerile sau orele de mars a acestor autovehicule care vor deszapezi drumurile judetene vor fi mai putine, atunci si valoarea de contract (pe deszapezire – n.r.) va fi mai mica”.

Seful judetului a precizat ca partea de cosire a vegetatiei tine de un contract separat de cea de reparare a drumurilor judetene: “Este contract separat, adjudecat de o firma nu stiu… de prin partea Ardealului si vor veni cu utilajele. Acesta a fost un contract anual”.