CHIRIAC: LIBERALII TRAIESC INTR-UN FILM CU RAZBOAIE DE EV MEDIU, CU BAIONETE SI FURTUNI. NOI, PSD, SUNTEM ANGRENATI IN REALITATE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), regreta ca presedintele PNL, Ludovic Orban, a luat de bune “povestile” pe care i le-au spus liberalii braileni, legate de faptul ca el i-ar fi amenintat ca va provoca o furtuna in PNL si ca nu va mai ramane nimic de organizatia respectiva, cand va termina cu aceasta. In plus, social-democratul este dezamagit si de declaratiile presedintelui Orban, care le-a cerut liberalilor braileni sa duca o lupta politica neobosita, sa atace PSD-ul la baioneta si sa-i loveasca pe PSD-isti in “punctele moi”, acolo unde-i doare mai tare

Chiriac crede ca liderii PNL Braila traiesc intr-un film in care au loc atacuri la baioneta, furtuni si razboaie de Ev Mediu si crede ca ar fi de dorit ca acestia sa se trezeasca la realitate si sa-si schimbe tipul de actiune politica: “Cred ca domnul Ludovic Orban a intrat in povestea liberalilor braileni. Sa ramana ei acolo, in baionete, in lumea filmului; noi suntem angrenati in realitate si vom merge mai departe.

Cand vorbim de sulite, baionete, furtuni, eu vad o lume a filmului, nu vad o lume reala. Imi pare rau, dar nu comentez mai mult ce spune domnul Orban.

Daca ii indeamna… indemnarile astea razboinice… suntem in Evul Mediu! Imi plac luptele politice, imi plac discursurile politice, mi-ar place ca opozitia sa faca intr-adevar opozitie politica, dar cred ca toate au un sfarsit si ar trebui sa avem aceste incrancenari politice pe scena politica prin declaratii politice, prin lucruri concrete, sa nu mai dam gir la astfel de discutii de baionete, de furtuni, de parti moi… Am ajuns prea departe.

Imi pare rau ca domnul Ludovic Orban a intrat in aceasta lume a filmului mult prea repede si nu a ramas si el angrenat in realitate”.