CHIRIAC: MINISTERELE AGRICULTURII SI DEZVOLTARII REGIONALE VOR ANALIZA PROBLEMA CELOR 1000 HA SI VOR INTRA IN SEDINTA DE GUVERN CU ACEST SUBIECT

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, isi doreste ca suprafata de teren de pe raza judetului Braila, care a fost data Municipalitatii galatene pentru constructia de locuinte sociale pentru tineri, dar care a fost exploatata in scopuri agricole, sa le fie luata vecinilor de peste Siret si sa treaca in proprietatea si administrarea CJ Braila.

Chiriac spune ca deocamdata s-a rezumat la a solicita oficial Ministerului Agriculturii si Ministerului Dezvoltarii Regionale sa verifice modul in care s-au folosit cele 1.000 de hectare, pentru a se constata oficial ca de mai bine de 10 ani, galatenii folosesc circa 950 ha in alt scop decat cel prevazut in HG 512/2002, prin care li s-a transferat terenul respectiv.

Seful judetului a explicat ca la acest moment, nu a putut face mai mult, dat fiind ca terenul respectiv nu apartinea initial CJ Braila, ci Agentiei Domeniilor Statului (ADS). In orice caz, Iulian Chiriac are in vedere ca urmatoarea mutare – dupa ce ministerele amintite vor constata incalcarea de catre Primaria Galati a HG 512/2002 si vor lua masurile adecvate – sa fie aceea de a cere ca cele 950 ha pe care nu s-au construit blocuri sa treaca in proprietatea CJ Braila: “Eu am si fost saptamana trecuta la cele 2 ministere, am vorbit, vom primi un raspuns foarte ferm, mi-au spus ca s-au autosesizat si ei, vor analiza si vor intra in sedinta de Guvern cu anumite discutii si anumite analize, care este predictibilitatea acestui teren. Noi am sesizat ca timp de 15 ani, pe acel teren nu s-a construit decat pe 50 ha, nu pe toata suprafata, vom ataca cu siguranta si Hotararea data de Consiliul Local Galati din 22.06, pentru ca incalca flagrant Hotararea de Guvern, pentru ca terenul este pentru constructii de locuinte si utilitati sociale, nicidecum ca si teren agricol”.

Chiriac a mai spus ca in urma cu cateva luni a declarat public ca subiectul legat de cele 1.000 ha date Galatiului “este inchis” pentru ca nu voia sa actioneze cu surle si trambite, ci “frumos, elegant” si discret.

Seful CJ a precizat ca din punctul sau de vedere, sansele ca Primaria Galati sa mai construiasca locuinte pe cele 950 de ha sunt zero si ca atare, terenul respectiv ar trebui sa revina la ADS. Ulterior, sustine Chiriac, suprafata amintita poate trece, printr-o alta HG, in proprietatea judetului Braila, mai ales ca autoritatile brailene au si un plan concret de dezvoltare a zonei.

Declaratia integrala a lui Iulian Chiriac pe aceasta tema, aici: