CHIRIAC: SA NU UMPLEM SEDINTELE CJ CU DISCUTII DE GENUL CELOR DE PE BANCUTA DE LA POARTA!

Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), sustine ca este “fals si gresit” sa se creada ca la Braila, consilierii municipali sau judeteni PSD “fac “figuratie”, asa cum sustine consilierul municipal Bogdan Botea (PND). Chiriac este de acord ca unii dintre alesi nu iau mai niciodata cuvantul, insa este parere ca nici n-ar fi de dorit ca in sedintele de plen sa vorbeasca toti consilierii, fiindca acestea ar dura foarte mult. Seful judetului apreciaza ca este suficient sa vorbeasca liderii grupurilor politice din CJ, pentru a exprima opinia alesilor din partidul respectiv.

Chiar daca n-o spune cu subiect si predicat, Iulian Chiriac sugereaza ca toti consilierii ar vrea sa vorbeasca si ar fi lasati sa spuna tot ce vor, sedintele de plen s-ar transforma intr-un gen de trancaneala a tatelor, pe bancuta din fata portii: “Inainte de fiecare sedinta de Consiliu, toti consilierii PSD, in frunte cu mine, ne intalnim si dezbatem toate proiectele. E la liber, fiecare isi spune opinia pe fiecare articol, le discutam impreuna de la primul pana la ultimul.

Daca lor li se pare ca ( o parte dintre consilieri – n.r.) sunt foarte tacuti, ce-ar fi acum sa vorbim cu totii si sa ne aratam muschii in sedinte? Noi ar trebui sa gandim dinainte acele proiecte, sa fie in folosul cetatenilor, bune, si sa lasam fiecare grup politic din cadrul CLM si din cadrul CJ sa-si spuna opinia. Dar am repetat-o si o repet de fiecare data, ca tot a fost un subiect tabu de discutie: sa vina efectiv clar, strict, pe articole si cu modificarea respectiva. Daca vorbim teme generale…  Si regulamentul CJ de organizare a sedintelor, dar cred ca si la Regulamentul de organizare la CLM spune foarte clar: primarul sau presedintele de sedinta aloca un timp fiecarui grup de consilieri, in functie de marime, li se da cuvantul, dar nu mai mult de…

Ar trebui dinainte sa discutam lucrurile astea si sa nu umplem spatiul public cu gen… nu stiu… bancuta de la poarta si sa stam sa discutam despre incalzirea globala”.