CHIRIAC: SPER CA PANA IN PRIMAVARA ANULUI 2018 SA FIE GATA TOATE CELE 11 SALI DE OPERATIE MODERNE DIN SPITALUL JUDETEAN

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a declarat astazi ca in opinia sa, lucrurile “incep sa se miste” la Spitalul Judetean, ca investitiile blocate ani de zile incep, una cate una, sa se finalizeze si astfel, se asigura conditii din ce in ce mai bune bolanvilor. Chiriac a precizat ca exista si un plan amplu de reabilitare a intregului Spital Judetean, care va fi facut public in perioada urmatoare, astfel incat brailenii sa stie care sunt intentiile administratiei locale in acest domeniu.

Prezent la receptia primelor 6 sali de operatie noi din spitalul amintit – proiect realizat din fonduri de la bugetul judetului, care a costat pana acum 116 miliarde lei vechi si in care in urmatorul an se vor mai investi inca 104 miliarde lei vechi, pentru modernizarea altor 5 sali de operatie -, presedintele CJ a spus ca acesta este un pas mic facut in directia modernizarii acestei unitati medicale: “Toata echipa a muncit la acest proiect si speram sa-l finalizam cat mai repede. Le-ati vazut si dvs, sali ultraperformante, suntem foarte avansati cu etapa a II-a, incercam si sper ca pana la sfarsitul anului sa achizitionam si aparatura, iar pentru partea de Sterilizare si ultimele 2 sali de operatie, constructorul este deja pe amplasament si incepe efectiv sa lucreze. Deci speram ca acest proiect sa-l finalizam pana in primavara anului urmator, astfel incat cetatenii Brailei – si de ce nu, si ceilalti care vin sa se opereze la Braila – sa beneficieze de conditii exceptionale in salile de operatie.

Suntem, sa spunem asa, pe ultimii 50 de metri cu tot ce inseamna curatenie si tot ce trebuie refacut in Sectia ATI, care se leaga foarte bine cu aceste sali noi de operatii pe care le-am dat in folosinta astazi.

Lucrurile incep sa se miste la Spitalul Judetean, e pacat ca a trebuit sa suportam in acesti ani toate sicanarile cu constructorul si cu alti oameni care au pus piedica acestei investitii”.