DANAILA: CJ ESTE VINOVAT PENTRU ACCIDENTELE RUTIERE CARE AU LOC DIN CAUZA GROPILOR DE PE DRUMURILE JUDETENE

Consilierii judeteni liberali au opinii diferite in legatura cu infiintarea unui Serviciu de drumuri in cadrul CJ Braila. Daca unii se tem ca acest serviciu nu va fi decat un alt gen de “Rocreativ” care va „manca” bani publici cu eficienta zero, liberalul Danut Lungu crede ca un simplu Serviciu de drumuri nu este de ajuns, ci ar trebui infiintata chiar o directie cu acest profil.

Presedintele PNL Braila, consilierul judetean Alexandru Danaila, este printre cei care nu cred in oportunitatea crearii unei astfel de structuri in cadrul CJ.

El a comentat astazi, in plenul CJ, ca drumurile judetene sunt intr-o stare deplorabila si este mare nevoie sa fie reparate. Mai mult, liberalul nu s-a sfiit sa declare ca in opinia sa, CJ, ca administrator al drumurilor judetene, se face vinovat pentru accidentele cu urmari mai mult sau mai putin grave inregistrate pe soselele brailene, din cauza gropilor din carosabil: “CJ este ramas in urma la acest capitol; cel putin in ultimii ani sunt situatii destul de grave in judet. Am vazut ca in ultimele zile sau saptamani s-au produs cateva accidente – unele dintre ele cu urmari deosebit de grave – din cauza starii drumurilor judetene. CJ se face vinovat de starea drumurilor judetene, de intretinerea lor si de aducerea lor la nivelul la care sa poata sa fie exploatate pentru traficul rutier. Am vazut ca din nefericire, unul dintre accidente s-a soldat cu un deces. Tot vina CJ este si pentru aceasta chestiune; pentru pagubele materiale, au fost masini rasturnate, oameni care au avut viata pusa in pericol, care au fost spitalizati. Toate aceste chestiuni cad in sarcina CJ si este bine de stiut pentru toata lumea ca fiecare cetatean care circula pe drumurile judetene poate solicita CJ remedierea acestor drumuri”.

Pe de alta parte, Alexandru Danaila este de parere ca nu se justifica din punct de vedere economic infiintarea Serviciului de drumuri: “V-am intrebat care este valoarea cu care a fost adjudecat contractul de cosire a ierbii pentru ca in urma unui calcul pe care l-am facut, din informatiile avute la mapa, a reiesit faptul ca daca noi am infiinta acest serviciu din cadrul CJ, cheltuielile ar fi cel putin de doua ori mai mari decat daca aceste servicii ar fi prestate de firme din exterior.

Mai mult decat atat, odata infiintat acest serviciu, trebuie sa avem specialisti acolo. Aparatura este destul de scumpa, noi o vom putea folosi pentru o perioada limitata de timp, iar dupa ce vom termina toate interventiile in regim de urgenta, vom ramane cu ea pe stoc. Vom ramane cu oamenii angajati acolo – daca reusim sa-i angajam, pentru ca este o problema si la nivel de specialisti, astazi.

Iar ultima chestiune este legata de faptul ca acest Serviciu de drumuri ar trebui sa asigure nu numai interventiile in regim de urgenta, ci ar trebui sa asigure toate interventiile pe drumurile judetene. Eu va intreb daca noi astazi putem, cu 7 oameni sau cu 8 oameni care sa lucreze acolo, sa intretinem toate drumurile judetene, cand nu avem tehnologii necesare pentru realizarea tuturor categoriilor de lucrari care trebuie facute pe drumurile judetene”.

Declaratia integrala a consilierului Alexandru Danaila pe aceasta tema, aici: