DANAILA: DACA APARATURA MEDICALA NU FUNCTIONEAZA, DUPA CE AI DAT PE EA MILIOANE DE EURO, CE FACI?

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) se teme ca daca aparatura din noile sali de operatie ale Spitalului Judetean nu va functiona sau se va strica in perioada imediat urmatoare – desi este noua -, fiind iesita din termenul de garantie, va trebui reparata pe banii spitalului.

Conducerea Spitalului Judetean a declarat  astazi, la receptia noilor sali de operatie, ca furnizorul aparaturii respective – care a costat zeci de miliarde de lei vechi – stie ca aceasta nu a fost folosita pana acum si ca s-ar fi aratat disponibil sa prelungeasca termenul de garantie. Deocamdata, insa, dincolo de vorbe si acorduri de principiu de la firma respectiva – care mai are de livrat niste aparatura Spitalului Judetean si mai are de incasat niste zeci de miliarde de lei vechi -, conducerea spitalului nu are nimic scris si semnat, in acest sens.

Consilierul Danaila a mai comentat astazi ca daca spitalul va fi nevoit sa plateasca astfel de reparatii, fondurile vor fi cerute de la CJ, iar acesta va fi un nou caz de “scurgere de bani publici”: “Singura problema pe care CJ o are in continuare, a avut-o si de care se pare ca nu poate sa scape: scurgerea de bani din bugetul propriu. Daca aparatura nu functioneaza, dupa ce ai dat pe ea sute de mii de euro, milioane de euro, ce ar trebui sa faci? S-o repari! Sa te duci sa-i schimbi piesa respectiva. Asta ce inseamna? Bani! Nefiind in garantie, trebuie sa le platesti din banii tai. Deci inseamna un nou buget pentru mentenanta, pe care nu l-a avut nimeni in plan.

Perioada de garantie a trecut fara sa exploatam bunul respectiv si acum o sa trebuiasca sa platim mentenanta. Esti obligat, nu poti sa faci mentenanta cu forte proprii”.