DANAILA: DOMNULE PRIMAR DRAGOMIR, IPOCRIZIA SI LIPSA DE ASUMARE VA ACOPERA DE RIDICOL!

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila-Zaharia, apreciaza ca primarul municipiului, Marian Dragomir, “se incurca in argumente lipsite de fundament si recurge la atacuri nedemne de pozitia pe care o ocupa”, dupa ce a fost prins cu ”ocaua mica”, pentru modul “lipsit de transparenta si care ridica serioase suspiciuni”, in care a gestionat tentativa de achizitie a terenului de pe Calea Galati nr. 2, situat langa cladirea Muzeului Brailei ”Carol I”.

Danaila comenteaza, intr-un comunicat dat publicitatii, ca Dragomir “si-a pierdut de tot busola” si se intreaba daca nu este o “golanie imobiliara” – expresia ii apartine lui Dragomir, care spunea ca n-o sa faca niciodata asa ceva – sa supraevaluezi un teren, incadrandu-l la “construibil”, desi destinatia lui declarata este „spatiu verde”: <<Nu are nici o justificare pentru faptul ca Primaria nu a exprimat dreptul de preemptiune pentru achizitia terenului si s-a razgandit dupa trei zile, nu poate sa explice de ce a ascuns acest lucru Consiliului Local Municipal si se ascunde in spatele unor argumente care arata o crasa lipsa de maturitate si incapacitate de a lua decizii: azi nu vrem, maine, ne mai gandim! Bun model pentru un edil al unui oras de dimensiunea Brailei! Dovada de multa maturitate, experienta si viziune!

Dupa ce a demonstrat un comportament sfidator si suficient la adresa consilierilor locali alesi de braileni, carora le-a prezentat la mapa niste documente expirate, care nu puteau constitui argumemte pentru luarea unor decizii, Marian Dragomir o scalda din nou, asemenea unui pusti prins cu tigara in gura de profesor, in spatele scolii, in pauza mare. Si ”scapa” domul Dragomir, incoltit de realitate, ceea ce reprezinta fundamentul problemei: terenul in cauza e spatiu verde si asa se doreste sa ramana. Atunci de ce, domnule Dragomir, l-ati incadrat si l-ati evaluat la teren construibil, la un pret mult mai mare decat cel cu destinatia de spatiu verde?

Spuneti ca, pe mandatul dumneavoastra nu se vor face ”golanii imobiliare”! Cum ramane, atunci, cu supraevaluarea acestui teren, motivul pentru care noi, liberalii, am refuzat sa aprobam sumele de achizitie, desi am fost de acord si cu procedura de cumparare, precum si cu exercitarea dreptului de preemptiune? Domnule primar, ipocrizia si lipsa de asumare va acopera de ridicol! Criticati orice demers al opozitiei, desi unul cum este acesta va pune deoparte de pericolul de a da cu subsemnatul!

Macar nu va mai ascundeti: asumati-va ca sunteti urmasul fidel al lui Bunea-Stancu, care nici el nu suporta opozitia, si nu va mai chinuiti sa va construiti imaginea unui lider democrat si transparent.

Incoltit de realitati si fara argumente, ce poate face mai bine primarul Dragomir decat sa improaste cu mizerii in liberali, cei care nu au fost de acord sa voteze un matrapazlac? Arunca primarul cu tot felul de acuzatii, cu tot felul de aluzii penibile. Daca ne-am cobori la nivelul propus, ar trebui sa il intrebam si noi pe Marian Dragomir daca isi aminteste cati oameni si-au pierdut terenurile sau au fost mutati pentru ca firma Concivia a lui Bunea-Stancu sa construiasca un magazin, coordonat de actualul primar? Am putea sa ne amintim si noi de tot felul de asocieri dubioase din curtea PSD si a lui Marian Dragomir, dar nu o facem.

Pentru ca noi credem ca altele sunt lucrurile pentru care trebuie sa raspunda cu subiect si predicat, si nu cu vorbe invelite in fum, la un an de la preluarea mandatului, actualul primar: Va place, domnule Dragomir, cum arata orasul in care traiti? Va place, domnule Dragomir, sa conduceti pe Calea Galati? Va plac strazile pline de gropi? Va place mizeria de la ghenele de gunoi? Va place mirosul din oras? Va place cate locuri de munca noi au fost create in ultimul an? Va place ca terenul dintre Braila si Galati nu este in niciun fel in beneficiul brailenilor? Va place lipsa de perspectiva pentru tineri? Va place falimentul firmelor brailene si va plac salariile mici ale locuitorilor orasului? Va place cum arata faleza Dunarii? Va plac oportunitatile de petrecere a timpului liber?

Sunteti mandru, domnule Dragomir, de ce ati facut intr-un an pentru comunitatea pe care o conduceti?”.