DANAILA: E POSIBIL SA FIE 2 PACIENTI INTR-UN PAT, LA ONCOLOGIE. LUCRURILE ASTEA NU MAI TREBUIE BAGATE SUB PRES, TREBUIE REZOLVATE

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) este nemultumit de faptul ca presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) si conducerea Spitalului Judetean nu au invitat si alesii liberali la receptia celor 5 sali de operatie noi, care s-a desfasurat astazi. Danaila spune ca a aflat din presa despre acest eveniment si crede ca ar fi fost normal ca pe langa ziaristi, sa fie invitati si consilierii judeteni, mai ales ca proiectul a fost realizat cu fonduri de la bugetul CJ: “Am vazut ca astazi s-au inaugurat o parte din salile de operatie. Am vazut in presa, pentru ca noi, la nivelul CJ, nu suntem informati; am citit in presa, efectiv. Bine, noi (PNL – n.r.) nu avem un membru in Consiliul de Administratie al spitalului, care sa stie lucrurile astea…”.

Pe de alta parte, Danaila a declarat ca daca la Sectia Oncologie a Spitalului Judetean se intampla intr-adevar sa stea cate 2 pacienti intr-un pat,   acestea sunt lucruri care “nu mai trebuie bagate sub pres”, ci trebuie recunoscute public si gasite rezolvari.

Liberalul spune ca el si colegii sai consilieri judeteni PNL vor vota oricand alocarea de noi fonduri Spitalului Judetean, pentru achizitia de paturi sau de orice este nevoie: “Chestiunea cu paturile este una care tine de modul in care astazi este gestionat spitalul, daca ma intrebati pe mine, pentru ca cei de la spital trebuie sa ceara CJ ce au nevoie. La fiecare sedinta, cand vin cu propuneri pentru cumpararea de aparatura sau dotari, nimeni n-a fost impotriva, toata lumea a votat. Noi am votat de fiecare data. Da, suntem pentru, orice s-ar intampla, orice s-ar face acolo, e binevenit.

Asta cu paturile este o chestiune pe care am auzit-o din presa. Vom cere informatii oficiale de acum incolo – pentru ca nu putem discuta decat pe informatii oficiale – CJ si Spitalului Judetean, cu privire la aceste chestiuni, la capacitatea de paturi, daca este depasita sau utilizata la nivel maxim, cu situatia investitiilor si ce urmeaza sa dea in folosinta dintre sectiile pe care le au astazi in constructie.

E posibil sa fie 2 pacienti intr-un pat, e posibil sa fie chiar cazuri mai grave de atat, dar astea sunt lucruri care nu mai trebuie bagate sub pres, trebuie aduse in discutia publica si gasite rezolvari pentru ele, pentru ca la CJ se cheltuiesc sume importante pe nimic, deci s-ar putea cheltui sume importante si pentru Spitalul Judetean. Deci noi suntem dispusi ca investitiile la spital sa fie sprijinite in continuare de toti consilierii PNL, doar ca trebuie sa stim care este situatia. Iar astazi, din pacate, situatia este cunoscuta doar de presedintele CJ”.

Declaratia integrala a consilierului Danaila pe aceasta tema, aici: