DANAILA: NE-AM OBISNUIT SA TRAIM INTR-UN ORAS CARE NU ESTE CURAT. ATUNCI MACAR SA PLATIM MAI PUTIN LA TAXA DE SALUBRITATE!

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, declara ca el si colegii sai de partid considera necesar sa intocmeasca o petitie pe tema reducerii taxei de salubritate si sa stranga semnaturi de la cat mai multi cetateni, pentru ca au constatat ca demersurile lor din cadrul Consiliului Local Municipal, pe tema amintita, sunt blocate sistematic de majoritatea PSD – ALDE – PND.

Danaila si colegii sai spera ca daca se vor strange multe semnaturi in sustinerea acestei petitii, primarul si consilierii PSD vor intelege ca brailenii sunt extrem de nemultumiti ca sunt pusi sa plateasca in continuare o amenda/taxa de mediu care nu se mai aplica: “Am ajuns la concluzia ca nu avem nicio sansa in CLM sa rezolvam aceasta chestiune si va trebui sa mergem catre cetateni. Asta este motivul pentru care ne ducem catre cetateni si cand presiunea va fi atat de mare din partea populatiei, poate si domnul primar va intelege ca este corect si normal sa reduca aceasta taxa.

Daca s-ar fi aplicat prevederile caietului de sarcini cu privire la serviciul de salubrizare si ale regulamentului cadru, astazi, operatorii ar fi fost obligati sa colecteze selectiv deseurile din municipiu. Colectarea selectiva a deseurilor din municipiu implica niste sume de bani rezultate in urma valorificarii acelor deseuri si atunci la groapa de gunoi duci mai putin. La groapa astazi se duc cantitati de gunoi in crestere! Daca am duce mai putin gunoi, atunci operatorul ar plati mai putin si atunci taxa ar putea sa scada din nou. Dar toate aceste chestiuni nu sunt puse in aplicare de domnul primar.

Mai mult decat atat, operatorii nu sunt sanctionati. Nu sunt sanctionati acei operatori de salubrizare care merg cu masini din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial pe strada si strang gunoiul. Nu este posibil! Nu la nivelul acesta ne asteptam sa fie un serviciu pe care il platim cu 11 lei/luna/persoana. Este o taxa foarte mare, in raport cu ce se intampla. Nu este colectat gunoiul menajer de la populatie; de gunoiul stradal nu mai vorbesc,  ca se matura si se ridica praful in urma si la urmatoarea ploaie se aseaza praful si se face noroi. Deci nu se intampla nimic, este o munca in zadar, doar ca sa vedem ca am avut patru oameni pe strada, sa ii pontam si sa isi ia banii firmele respective. Nu am nimic impotriva nimanui, sa isi ia toata lumea bani, dar sa faca ceva si sa simtim si noi! Despre asta vorbim, asta este motivul pentru care aceasta actiune a noastra va continua”.

In plus, Danaila a mai spus ca este curios ce se va intampla cu milionul de euro pe care Primaria il va incasa din taxa de salubritate, pana la finele anului si cum vor fi folositi acesti bani.

“Este important sa avem un oras curat. Daca nu, platim mai putin (pentru taxa salubritate – n.r.), ca ne-am obisnuit cu totii sa traim intr-un oras care nu este curat. Atunci sa platim mai putin, macar!”, a concluzionat liberalul.