DANAILA: NOI NU ANCHETAM CE A FACUT GALATIUL CU CELE 1.000 HA, SUNT ORGANE DE CERCETARE CARE FAC ASTA

Presedintele PNL Braila, consilierul judetean Alexandru Danaila, sustine ca adresa trimisa de CJ Braila catre Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Agriculturii, prin care se cere verificarea modului in care au fost folosite cele 1.000 ha de pe raza judetului nostru, date in proprietatea Municipalitatii galatene pentru constructia de locuinte, nu este suficienta pentru rezolvarea problemei. Danaila spune ca simpla constatare a faptului ca galatenii au folosit doar 44 ha pentru constructia de locuinte sociale pentru tineri si restul de 950 de ha, pentru exploatare agricola, nu repara ceea ce a fost o nedreptate istorica pentru Braila. Liberalul crede ca ceea ce trebuie sa ceara oficial CJ Braila este ca, in urma constatarii faptului ca Galatiul nu a respectat prevederile HG 512/2002 prin care i-au fost date cele 1.000 ha, Guvernul trebuie sa le ia galatenilor cele 950 de ha folosite in scopuri agricole si sa le dea in proprietatea CJ Braila.

Tocmai de aceea, consilierii judeteni liberali braileni  au initiat un proiect de hotarare in acest sens: “Faptul ca Braila a intrebat in mod oficial la Guvern daca exista vreo hartie (care sa le permita galatenilor sa exploateze in scop agricol terenul, in loc sa-l foloseasca pentru constructia de locuinte – n.r.) n-are nicio relevanta. Noi nu anchetam ce face Galatiul. N-as vrea sa anchetam ce a facut Galatiul, sunt organe de cercetare sau alte institutii care ancheteaza ce s-a intamplat acolo. Pe noi ne intereseaza si cred ca tot judetul Braila ar trebui sa beneficieze de pe urma proprietatii terenului. Deci practic, noi vrem astazi sa lasam in urma si sa fie cercetat de organele in drept ce s-a intamplat acolo, dar de azi inainte, acest teren sa vina la Braila si sa-l folosim pentru o destinatie clara – si anume  aceea de a construi un parc industrial”.

Presedintele PNL a mai spus ca nu a avut alte discutii cu reprezentantii PSD locali, pe aceasta tema, decat cele din cadrul sedintelor CJ, fiindca pana de curand, social-democratii n-au fost deloc interesati de subiect: “Pana cand nu a fost sesizata public aceasta problema, cei de la PSD nu au vrut sa abordeze tema, stiti foarte bine, domnul presedinte al CJ a spus ca pentru el este o tema inchisa si n-o va mai deschide, iar cand agenda publica oarecum a adus din nou in discutie posibilitatea de a intoarce terenul, discutia a fost repusa pe tapet. Pana la o conferinta de presa a PSD de saptamana trecuta, nu i-am auzit sa fi fost pentru acest pas. La conferinta de presa si-au schimbat insa opinia, ceea ce este bine”.

Declaratia presedintelui PNL Braila pe acesta tema, aici: