DANAILA: PE TERENUL DIN SPATELE MUZEULUI SE VA CONSTRUI O CLADIRE CU GEAMURI SI OGLINZI NUMAI DACA PRIMARIA ISI VA DA ACORDUL PENTRU ASA CEVA

Tranzactia legata de terenul de pe Calea Galati, din spatele Muzeului Brailei, continua sa agite scena politica locala, la cateva zile dupa sedinta CLM in care a aparut conflictul pe aceasta tema. Amintim ca terenul a fost oferit spre cumparare Municipalitatii, care avea drept de preemptiune, insa aceasta a refuzat initial sa-si exercite acest drept, dupa care s-a razgandit, cateva zile mai tarziu. In paralel, proprietara a negociat si a batut palma cu Marian Danut Soare, un personaj din lumea interlopa locala, care a achitat si suma respectiva.

Ca urmare a faptului ca tranzactia fusese deja facuta cu un alt cumparator, dar si a unor inadvertente in actele depuse la mapa, consilierii municipali PNL s-au abtinut la vot si astfel, a fost respins proiectul de hotarare prin care urma sa se aprobe cumpararea de catre Primarie a lotului respectiv. La finalul sedintei respective, viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD) a declarat ca daca Soare va construi pe terenul amintit, in plin centru istoric, „o cladire cu geamuri si oglinzi”, o sa fie vina liberalilor.

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila – care, la randul sau, a fost viceprimar al municipiului – ii atrage atentia lui Jantea Crican ca potrivit legii, pentru a se construi ceva pe terenul respectiv, indiferent ce, trebuie intrunite mai multe conditii, iar una dintre acestea se refere la faptul ca este necesara o autorizatie din partea Municipalitatii.

Asadar, spune Danaila, proprietarul terenului poate ridica acolo o cladire cu geamuri si oglinzi numai daca Primaria isi da acordul pentru asa ceva: „Tot suntem acuzati ca din cauza noastra, acolo o sa se construiasca o cladire cu geamuri si oglinzi. Nu, autorizatia o emite Primaria municipiului Braila, prin primar. Daca primarul vrea sa emita autorizatie pentru asa ceva, o emite.

Mai mult decat atat, trebuie schimbat regimul juridic al terenului, pentru ca acolo e spatiu verde, deci asta inseamna ca trebuie aprobata o documentatie de Plan Urbanistic Zonal in CLM, ca asa  spune legea. Iar eu spun public de pe acum ca PNL nu va vota  schimbarea destinatiei terenului respectiv in vreo sedinta CLM. Daca PSD vrea sa o faca, e treaba lor. Noi suntem impotriva ridicarii oricarui tip de constructii acolo si suntem impotriva modificarii statutului terenului, ca sa fie clar”.