DANAILA: PRIMARUL DRAGOMIR ESTE COPLESIT DE PROBLEMELE ORASULUI, NU E CAPABIL SA LE REZOLVE

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca desi primarul Marian Dragomir (PSD) a venit in functie cu promisiuni mari legate de rezolvarea principalelor probleme ale municipiului, dupa un an de mandat, se dovedeste faptul ca edilul este coplesit de aceste probleme si nu este capabil sa le solutioneze. Danaila a facut referire, in acest sens, la faptul ca in ultima perioada, Dragomir a dovedit ca nu se descurca nici in relatia cu constructorul care se ocupa de reabilitarea Caii Galati si nici in a-i pune la treaba pe operatorii de salubritate, dovada ca orasul este murdar.

Liberalul a mentionat ca “operatorul de salubritate unic trebuia sa intre in probe – ca asa provede procedura, o perioada de 6 luni de probe, dupa care sa intre in activitate completa, practic sa preia in integralitate colectarea deseurilor si selectia acestora – in a doua jumatate a anului 2015. Am intrat in a doua jumatate a anului 2017. Avem aceiasi operatori, avem aceleasi contracte din 1996 sau 1997 si deocamdata suntem la acelasi nivel. Platim un pret mai mare, operatorii incaseaza mai multi bani, utilajele nu s-au schimbat, sunt amortizate in totalitate, nu mai au costuri cu ele, deci fatalitatea nu se poate aplica decat in dreptul domnului primar, nu in dreptul cetatenilor.

Din acest motiv, noi ii cerem primarului sa faca una dintre cele doua chestiuni:

* sa-i oblige pe operatori, prin sanctiuni, prin amenzi, prin taiarea din facturile pe care le aduc – o sa zica <<Taiem din facturi!>>. Taiem din factura ce, 5%, 10%,  asta ca sa avem la fiecare factura taiata, sa nu ne intrebe Curtea de Conturi de ce am decontat suma intraga, ca toata lumea vede ca pe strada sunt gunoaie… Nu! Ei trebuie sanctionati, trebuie amendati;

* pe langa amenzi, trebuie sa vina cu devizul pentru lucrarile pe care le-au prestat si cineva sa-i verifice.

Ei nu sunt eficienti!

De ce suntem obligati sa lucram incontinuu pe aceleasi principii: <<Cu asta avem contract…>>. La fel ca si pe Calea Galati: <<Nu putem sa-i facem nimic…>>. A venit (primarul Dragomir – n.r.) si ne-a spus ca o sa se rezolve toate problemele si in final, s-a dovedit ca de fapt, este coplesit de tot ceea ce se intampla. Noi ii cerem sa fie rational si sa ia in considerare inclusiv propunerile pe care le facem noi, pentru ca sunt generate de discutiile cu oamenii”.