DANAILA: PSD AR TREBUIE SA MULTUMEASCA PNL! DACA NU ERA VOTUL NOSTRU, AR FI AJUNS SA DEA CU SUBSEMNATUL !

Afacerea controversata ce vizeaza terenul de pe Calea Galati, din spatele Muzeului Brailei, inflameaza spiritele si ii face pe liberali si social-democrati sa se atace reciproc in declaratii din ce in ce mai dure. Terenul este ravnit si de Primarie, si de Marian Danut Soare, un personaj din lumea interlopa locala. Cel din urma are avantajul ca a batut deja palma cu proprietara si a achitat si contravaloarea pamantului, in timp ce Municipalitatea s-a codit, iar atunci cand a fost intrebata daca vrea sa-si exercite dreptul de preemptiune, intai a zis nu, dupa care s-a razgandit si a zis da. In plus, pe langa atitudinea ezitanta a Primariei legata de exercitarea dreptului de preemptiune, zilele trecute, in sedinta CLM, proiectul de hotarare ce viza aprobarea acestei tranzactii a fost respins, din cauza ca nu s-a strans numarul de voturi necesar, fiindca liberalii s-au abtinut.

“Contrele” din sedinta CLM au fost insa doar un inceput al polemicilor pe aceasta tema, fiindca social-democratii si liberalii au continuat sa-si arunce reciproc acuzatii privind pretinse interese ascunse si posibile intentii imorale si ilegale. In plus, pe piata a aparut si zvonul cu privire la faptul ca Marian Danut Soare ar fi cumnatul presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), iar acesta ar fi fost motivul real pentru ca Primaria condusa de Marian Dragomir (PSD) a avut pozitii diametral opuse, pe aceeasi chestiune, la distanta de cateva zile.

Chiriac a negat categoric aceasta informatie, precizand ca nu are nicio legatura de rudenie cu Soare si ca nici macar nu il cunoaste, ca persoana. Seful judetului a indicat categoric spre liberali ca sursa a zvonului amintit, Iulian Chiriac fiind sigur ca acesta avea menirea sa-i afecteze imaginea. In plus, social-democratul a comentat ca din informatiile sale, cel care are o relatie foarte buna cu Soare este chiar presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, inca de pe vremea cand liberalul era viceprimar al municipiului.

Danaila ne-a declarat ca aceasta informatie nu a plecat de la PNL si ca el, personal, nu a auzit despre vreo posibila relatie intre Chiriac si personajul amintit. De asemenea, presedintele PNL spune ca nu-l cunoaste pe Marian Danut Soare, deci n-are cum sa aiba o relatie buna cu acesta: “Pe Soare, personal, nu-l cunosc. Si zvonul asta ca Soare ar fi cumnatul lui Chiriac nu-i plecat de la noi, ca eu n-am auzit de el. As fi auzit, daca ar fi plecat de la unul dintre colegii mei. Nu am auzit asa ceva.

Dar nici nu vreau sa intru in discutia asta, cu Soare sau fara Soare. Ei, la Consiliul Local, nu aveau dreptate si vor sa ne duca pe noi intr-o chestiune care ar fi atras CLM intr-un posibil proces si mai departe cu siguranta ar fi pornit o ancheta de acolo, pentru ca organele abilitate cu siguranta s-ar fi autosesizat, nici nu se pune problema!

Noi ne-am abtinut la achizitionarea terenului, desi nu ne-am abtinut la exercitarea dreptului de preemptiune si la rectificarea bugetara, pentru alocarea sumei respective. Nu ne-am abtinut la chestiunile astea care vizau pasii premergatori cumpararii, dar nu stiu daca primarul sau presedintele CJ ar cumpara un teren pentru care s-au incheiat actele cu un alt cumparator. Nu ai cum sa faci asa ceva! Ei incearca sa deturneze discutia acum. Nu! Ei au facut o ilegalitate! Si sa spuna multumesc ca nu a trecut proiectul de hotarare, daca daca trecea, cu siguranta ajungeau sa dea cu subsemnatul! Sa zica multumesc!

Iar interesele nu au fost la PNL, cand  Primaria a dat o adresa in care a spus ca nu doresc sa-si exercite dreptul de preemptiune, dupa care s-au razgandit. Astea sunt semnate de primar, nu de mine sau de altcineva de la PNL”.