DA’ROS: CORPUL B AL SPITALULUI JUDETEAN TREBUIE DARAMAT! N-AM VAZUT NICAIERI CONDITII MAI PROASTE CA ACOLO

Consilierul judetean Mario Da’Ros (PNL) este de parere ca trebuie demolat Corpul B al Spitalului Judetean Braila, fiindca acolo nicio reabilitare nu va rezolva  problemele majore ale imobilului respectiv: “Nu are… cum sa spun… dispunerea unui spital. Ati vazut, este greu de incalzit, este greu de intretinut…”.

Informat ca imobilul respectiv nu poate fi daramat, ca este o cladire de patrimoniu, liberalul a replicat: “Eu am spus sa fie <<daramat>> ca si spital, nicidecum ca si cladire, i se poate da o alta folosinta”.

Informat, de asemenea, ca nu i se poate da o alta folosinta, intrucat este plin de microbi, consilierul a mai comentat: “Ganditi-va putin, daca ati fost vreodata internati acolo, ce inseamna pentru un pacient. Eu cel putin o data pe an ma internez la Cardiologie si sa ma ierte Dumnezeu… N-am fost in niciun spital in tara asta, cu conditii atat de proaste ca in Corpul B, la Braila. Ma refer in primul rand la utilitati. Ati intrat vreodata intr-o camera de dus sau intr-un WC acolo, sa vedeti? Sunt asa, niste turnuri inalte de 4 metri si…”.

Da’Ros a mai spus ca grupurile sanitare de la Corpul A sunt de-a dreptul infecte si ca pentru un bolnav este mai mult decat stresant sa le foloseasca.

La randul sau, consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) a declarat ca Sectia Cardiologie, spre exemplu, ar trebui mutata in noua cladire care a fost construita in curtea Corpului A al spitalului si care sta inchisa de ani de zile, din cauza unor probleme care ar fi putut fi rezolvate pana acum: “Pleaca din Corpul B cate o sectie, cate o sectie. Dar daca tu nu faci nimic… Deci tu stai cu cladirea  nefolosita… E noua! Nu stiu daca ati fost vreodata acolo; este curat de iti vine sa dormi pe jos, cum se zice… Este totul tipla!

Usor, usor, se degreveaza si zona aceasta de spital, Corpul B, ca sa se poata face investitii. Cum o sa faci investitii in Corpul B, cu pacientii in el? Niciodata! Ca sa amenjezi sectiile alea trebuie sa-i muti pe oameni in partea asta. Sunt tot felul de probleme…”.