DR. RASNOVEANU: INCERCAM SA ADUCEM O INSTALATIE DE RADIOTERAPIE PRIN ORTOVOLTAJ DE LA SLOBOZIA, PANA CUMPARAM UN APARAT NOU

Managerul Spitalului Judetean, Delia Rasnoveanu, a  declarat astazi ca a facut demersurile necesare pentru aducerea de la Spitalul Judetean din Slobozia a unei instalatii de radioterapie prin ortovoltaj, care sa inlocuiasca temporar unicul aparat de acest gen existent in Braila, vechi din 1968 si care s-a defectat in urma cu cateva luni.

Zeci de bolnavi de cancer sau cu probleme in sfera dermatologiei, reumatologiei, neurologiei si endocronologiei, care isi gaseau lunar o alinare a suferintelor in urma tratamentului cu instalatia respectiva, asteapta acum o rezolvare a problemei, dat fiind ca nicaieri in judetele limitrofe nu exista o instalatie similara.

Dr. Rasnoveanu ne-a declarat astazi ca a cerut oficial la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) detalii privind demersurile legale ce trebuie  facute pentru transferul instalatiei existente Slobozia, unde Sectia de Radioterapie s-a inchis, din cauza lipsei de medici, iar aparatul a fost scos din uz. Avantajul este ca instalatia de la Slobozia – care este cam la fel de veche precum cea de la Braila – are valoare de inventar  “zero”, pentru ca urmeaza sa fie data spre casare, deci singurele costuri pe care le-ar suporta  Spitalul Judetean ar fi cele care ar acoperi transportul si eliberarea autorizatiei de functionare de la CNCAN.

“La momentul acesta s-a facut o adresa catre CNCAN ca sa ne permita, sa vedem ce documente ne trebuie pentru transferul eventual al aparatului de la Slobozia, in situatia in care acela este functional. Asteptam sa vedem ce ne spune CNCAN si daca acela este functional si poate fi transferat, il putem lua de acolo, ca sa suplimentam temporar activitatea, adica sa dam drumul la activitate pe o perioada pana cand putem sa achizitionam un aparat nou. Si intentionam un aparat nou, modern, cat de repede posibil”,a spus managerul Rasnoveanu.