DRAGHINCESCU, DESPRE CANCIU: UNII VOR SA RAMANA VESNIC IN FUNCTII, IAR NOI AR TREBUI SA LE PLANGEM DE MILA, CAND SUNT SCHIMBATI. TERMINATI CU IPOCRIZIA ASTA!

Presedintele PND Braila, Simona Draghincescu, nu este impresionata de comentariile inspectorului scolar general al Brailei, Catalin Canciu (foto), care a fost demis zilele trecute si care acuza faptul ca aceasta decizie a Ministerului Educatiei ar avea la baza considerente strict politice si nu de competenta. Draghincescu este de parere ca asemeni tuturor celor dinaintea lui, Canciu “a cazut in aceasta patima a plansului de grija functiilor” si spune ca acesta a ajuns in postul respectiv, printre altele, si pentru ca avea sustinerea politica necesara.

Liderul PND crede ca ar fi timpul ca cei care sunt pusi vremelnic pe functii de directori sau inspectori sefi sa accepte ca ocupa acele locuri pentru ca au sustinerea politica necesara si ca aceia carora le iau locul au fost dati jos din functiile respective tot din considerente politice. Ca atare, spune Draghincescu, atunci cand este dat jos din functie cineva, ca sa-i iei tu locul, trebuie sa accepti ca va veni vremea cand si tu vei fi schimbat din functie, ca sa-ti ia altcineva locul si ca atare, sa nu te mai agati de scaun.

“Uite, na! Ca sa vezi si sa nu crezi… de parca dl Canciu nu tot o coada de topor a fost si el catalogat, la randul lui… si acela dinaintea dlui Canciu la fel a zis despre cel care a urmat la sefia ISJ.

Au cazut in aceasta patima a plansului de grija functiilor. Din aceasta cauza este bine ca anumite functii de conducere sa fie asumate politic. Cand vine un Guvern, vine cu toata echipa, cand pleaca Guvernul, pleaca cu toata echipa. Unii se cred inamovibili in functiile detinute si trebuie sa ramana acolo pe vecie iar noi, invariabil, ar trebui sa le dam dreptate si sa le plangem de mila. Terminati o data cu ipocrizia asta a functiile apolitice de prim rang din institutiile publice luate pe competenta. Ideea in sine nu este rea, intr-o tara care apreciaza competenta, dar este si a fost o aiureala aceasta modalitate de abordare intr-o tara in care totul este la mica intelegere, negociabil. Cum naiba ca la toate concursurile pentru astfel de functii inalte a castigat de fiecare data NUMAI candidatul apropiat de partidul de guvernamant, oricare a fost acela si de fiecare data cand s-a schimbat puterea, cei umili si servili au ramas in functii, cei care erau corecti si pusi pe treaba au trebuit sa plece? Canciu a candidat impotriva lui Parlog, nu? Unul era cu PNL (PDL), celalalt cu PSD… acum, cand a fost destituit, nu mai este asa, acum se duce la judecata? Numai astfel de proces nu mai judecau saracii judecatori, sufocati de atatea procese si ineptii. Se judeca cu Ministerul pentru ca vrea sa fie inspector general scolar pana la pensie! Mai lasati si pe altii sefi, poate s-o mai schimba ceva in tara asta, ca nu va ia nimeni diploma de profesor din buzunar. Tara piere si baba se piaptana!”, scrie Draghincescu pe o retea de socializare.