DRAGHINCESCU: DRUMURILE JUDETENE NU SUNT INTR-O STARE TOCMAI BUNA – PE ANUMITE PARTI, NU PESTE TOT

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) este de parere ca retinerile liberalului Marian Sirbu (PNL) in legatura cu eficienta infiintarii unui Serviciu de drumuri in cadrul CJ Braila nu sunt intemeiate. Draghincescu a declarat astazi ca in ultimii ani s-a dovedit faptul ca externalizarea serviciului de reparatii drumuri nu a fost o solutie buna, dovada fiind starea unora dintre soselele din judet.

Consilierul judetean PND nu are niciun dubiu ca este benefica infiintarea noului Serviciu de drumuri: “Situatia in care se afla in acest moment CJ – in speta drumurile nu sunt intr-o stare tocmai buna (pe anumite parti, nu peste tot) – dansul (Marian Sirbu – n.r.) singur recunoaste ca este o situatie nespecifica, in sensul ca nu mai sunt semne de circulatie, ca nu mai sunt multe lucruri care ar trebui sa fie, ca sunt gropi si asa mai departe. Esenta crearii acestui serviciu si toate acestea s-au intamplat deoarece aceste servicii si aceste lucrari au fost externalizate, au fost contestate si ne regasim intr-o situatie din asta, un cerc vicios, din care este foarte greu sa se iasa, datorita prevederilor legale, care duc la nesfarsit posibilitatea contestarii licitatiilor si a oricarei modalitati de atribuire. Daca se atribuie direct e gresit, daca se atribuie la licitatie e gresit si contestam, daca nu se atribuie, este iarasi gresit.

Deci, in concluzie, eu sunt absolut convinsa ca aceasta a fost motivatia pentru care s-a creat acest serviciu, si nu directie – s-a creat un serviciu ca sa nu mai fie un aparat extraordinar, plin de directori, directorasi si alte asemenea functii. S-a creat un serviciu care se va ocupa de toate aceste lucrari care in mod normal, pana acum, erau externalizate”.