DRAGHINCESCU ESTE DE PARERE CA LA PNL BRAILA SUNT 2 DOMNISORI: VASILE CONSTANTIN VARGA SI ALEXANDRU DANAILA

Presedintele PND Braila, Simona Draghincescu, il sustine pe colegul sau de partid, consilierul municipal Bogdan Botea, in ceea ce priveste expresia folosita de acesta la adresa consilierului judetean Vasile Constantin Varga (PNL), respectiv cel de “domnisor”. Desi Varga a fost deranjat de acest apelativ, Draghincescu este de parere ca Botea l-a folosit corect, ea dand o intreaga serie de exemple cu privire la intelesul termenului de “domnisor”.

De altfel, liderul PND este de parere ca la PNL Braila sunt doi “domnisori”,  cel de-al doilea fiind chiar presedintele liberal Alexandru Danaila: <<”Domnisorul” Varga (o modalitate politicoasa de adresabilitate despre un tanar, mai ales in politica, spusa, cred, mai ales in contextul in care cred ca dl. avocat Botea a dorit sa se faca o distinctie intre dl Varga senior si dl Varga junior) mai are de invatat in ale politicii si ale declaratiilor oficiale.

Utilizarea unor notiuni pe care unii nu le stapanesc ii fac sa para ridicoli. „DOMNISOR, domnisori, s. m. Diminutiv (uneori cu sens depreciativ) al lui domn. 1. Domn (4) tinar sau fiu de domn, de slujbas, de orasean. Cind il vaz cu capul gol, Pare ca-i un domnisor, Ca-i cu parul retezat… Nu-i fecior ca el in sat. JARNIK-BIRSEANU, D. 37. ♦(Regional; azi din ce in ce mai rar, intrebuintat la vocativ) Termen de politete cu care cineva se adreseaza tinerilor sau fiilor de domn, de slujbas, de orasean. V. domn (1). Eu nu-s om de aceia cu care n-ai cind sta de vorba, domnisorule ! CAMILAR, N. II 380. O, domnisori, Ne vor ataca ursii ! ISAC, O. 62. O fi si el batrin… – Batrin, domnisorule, si-i vine greu. GALACTION, O. I 41. 2. (Depreciativ) Domn (5) tinar sau fiu de domn, de boier; coconas. Domni pintecosi, domnisori spini, ii stupeau in obraz si-i plesneau cu biciul. CAMILAR, T. 13. O sa ai de-a face numai cu conasi, cu cucoane si cu domnisori. G. M. ZAMFIRESCU, M. D. II 18. Vezi domnisorul cela, care toate le stie, Caruia vorba, duhul ii sta in palarie ? ALEXANDRESCU, P. 91.”.

Numai bine, draga Vasilica! Transmite salutari „fratelui” tau politic „domnisorul” Alex Danaila, copilul teribil al politicii brailene din ultimii 12 ani>>.