DRAGHINCESCU, INTREBARE INCUIETOARE: CATI POLITICIENI DIN ACEIA OMENOSI, CU DARE DE MANA, AU ADOPTAT UN CAINE?

Presedintele PND Braila, Simona Draghincescu, considera ca recentul Targ de adoptii, in cadrul caruia au fost adoptati doar 23 de caini, dovedeste clar daca politicienilor locali care au fost foarte vocali pe aceasta tema in ultima vreme, le pasa cu adevarat  de soarta acestor patrupede sau doar au facut declaratii politicianiste, pentru a-si face imagine. Draghincescu face aluzie la declaratiile unor liberali care au criticat in fel si chip decizia primarului Marian Dragomir de a trece la eutanasierea tuturor cainilor agresivi si bolnavi din adaposturile Municipalitatii.

Pe de alta parte, intr-un comentariu facut pe o retea de socializare, liderul PND a criticat demersurile facute in instanta de catre reprezentantii Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM), care au incercat blocarea procedurilor de eutanasiere a cainilor: <<Dreptul de a contesta este un drept stabilit de Constitutie, nu trebuie sa deranzeze pe nimeni acest aspect, dar nu stiu ce activitate are FPAM la Braila, in afara de reclamatii, de la primul pana la ultimul nivel… civile, penale, de toate pentru toti. Cand se va rezolva in vreun fel si astfel de „petitionari”? Targul de adoptii pentru catelusi s-a incheiat.
Am si eu o intrebare: cati politicieni din aceia „omenosi”, sufletisti, cu dare de mana, „declarationisti”, cu niste atitudini publice de-ai fi zis ca-i vor lua acasa pe toti, au adoptat un (1) caine… nu zic mai multi?
Eu nu am adoptat niciunul, pentru ca am unul si locuiesc la bloc. Sa ai un caine, sa cresti un caine si sa ai grija de el nu inseamna sa-i arunci un os sau o mana de mancare in fata blocului sau pe strada, ori sa dai declaratii politicianiste presei, fara sa le gandesti prea bine in prealabil.
Inseamna responsabilitate multa, locuinta, inseamna vaccinuri, grija, nopti nedormite, inseamna inca un membru in familie. Daca as fi locuit la casa, cu siguranta situatia ar fi fost cu totul alta.
In rest… in afara de Any Zorila, Cernat Aurelia, Simona Gurgu , Mioara Tutunaru, Aurora Otelea si alti cativa iubitori de animale (nu sunt mai multi de 10) nu am auzit sa faca ceva pentru aceste minunate animale, ceva concret (sa le gaseasca stapini in tara sau strainatate, sa-i adopte la distanta, sa le duca de mancare, sa doneze macar 100 de lei iubitorilor de animale, vaccinuri, paie, etc), asa incat sa se micsoreze numarul de animale fara stapan de pe strazi.
Stim cu totii ca locul cainilor fara stapan nu este pe strazi, ci in case sau adaposturi functionale si respectabile. Principalii vinovati sunt tocmai cei care de 27 de ani i-au lasat sa se inmulteasca exponential, uitandu-se pasivi la acest fenomen, nu au dat dovada de responsabilitate sau de curaj, asa incat sa ia masurile necesare sa stopeze acest fenomen de atatia ani. Cu toate acestea… banii s-au cheltuit … fara numar!… cam 1.000.000 lei/an…
Cine raspunde sau a raspuns vreodata pentru aceste sume cheltuite fara niciun rost si fara niciun rezultat? …NIMENI! NIMENI! NIMENI! A raspuns insa Draghincescu, care le-a construit module comerciale agentilor economici, cu si pe banii lor, ale lor, sa-si desfasoare activitatea in conditii onorabile sau macar acceptabile. NERUSINATILOR!>>.