DRAGHINCESCU: LA SECTIA ONCOLOGIE A SPITALULUI JUDETEAN BRAILA STAU CATE 2 SAU 3 PACIENTI INTR-UN PAT

In anul de gratie 2017, intr-un spital care a investit sume foarte mari in modernizare, care tine sigilate de ani de zile aparate care erau de ultima generatie la momentul la care au fost cumparate si care acum au iesit din garantie, intr-un spital in care s-a construit o cladire ca urma sa fie un amfiteatru din care sa se transmita peste tot in lume manifestari medicale de inalt nivel stiintific si chiar  sa se urmareasca in sistem video operatii cu un inalt grad de dificultate, pacientii sunt tinuti cate 2 sau chiar 3 intr-un pat.

Se intampla in Spitalul Judetean Braila, la Sectia Oncologie, adica acelor bolnavi ale caror suferinte sunt oricum foarte mari.

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a sesizat aceasta situatie intolerabila si a cerut noii conduceri a Spitalului Judetean sa analizeze situatia privind numarul de paturi de la fiecare sectie in parte si sa faca modificarile necesare, astfel incat sectiile care sunt foarte solicitate si au un numar mare de pacienti sa primeasca mai multe paturi decat au in prezent.

Draghincescu a dat exemplul Sectiei Oncologie, unde, spune ea, pacientii veniti sa faca chimioterapie sau radioterapie sunt obligati sa stea si cate 3 in pat: “Am primit informatii cu privire la numarul de paturi absolut insuficient de la Sectia Oncologie a Spitalului Judetean, unde o cunostinta de-a mea care face chimio sau radioterapie este obligata sa stea cate 2 sau 3 pacienti intr-un pat.

Inteleg ca la Spitalul Judetean, la unele sectii, numarul de paturi ar mai fi mai mare decat este necesar. Solicit conducerii Spitalului Judetean sa gaseasca o solutie, in sensul sa micsoreze sectiile care sunt subdimensionate ca numar de pacienti si sa mareasca sectiile care sunt suprasolicitate, in functie de cerere”.