DRAGOMIR A DECIS: REZILIEM CONTRACTUL CU TELOR, PENTRU REABILITAREA CAII GALATI. VOM ORGANIZA ALTA LICITATIE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a luat decizia rezilierii contractului cu firma “Telor Invest” Bucuresti, pentru reabilitarea Caii Galati. El si-a anuntat in scris decizia, iar astazi ii asteapta pe reprezentantii firmei amintite la Primarie, pentru a merge pe teren si a constata impreuna stadiul lucrarilor. Mai exact, trebuie ca partile sa stabileasca ce procent din lucrari s-a efectuat, ce mai trebuie realizat, precum si ce suma ii este datorata constructorului, pentru ce facut pana acum.

“Am luat decizia, acesta este si motivul pentru care l-am chemat, pentru preluarea amplasamentului si efectuarea controlului asupra stadiului lucrarilor. Avem de la dirigintele de santier documentele in acest sens, vedem daca va veni de buna voie sau daca vom urma procedura fara ei”, a spus Marian Dragomir.

Edilul sef a mai declarat ca odata notificat asupra rezilierii contactului, constructorul a raspuns ca din punctul sau de vedere, contractul se poate derula in continuare fara probleme.

Dragomir nu este insa de aceeasi  parere: “Noi nu avem acelasi punct de vedere, cu atat mai mult cu cat saptamana aceasta nu a fost mai nimeni pe santier. Au venit si mai multe executari pe numele constructorului si suntem ferm convinsi ca rezilierea contractului este singura solutie in acest caz. Vom executa garantia, avand in vedere ca nu si-a respectat obligatiile contractuale. Platile se vor face numai daca vor aduce certificate de conformitate, pe care eu consider ca nu le vor putea aduce, deoarece avand o problema financiara, cei de la care au cumparat materia prima nu le vor da aceste certificate.

Nu este nicio fericire pentru noi ca trebuie sa reziliem acest contract, eu mi-as fi dorit mult sa se poata lucra acolo, dar avand in vedere neseriozitatea si lipsa capacitatii de finalizare a lucrarii, cred ca aceasta este decizia optima, pe care ne-o asumam si care va constitui un semnal de alarma si pentru alte societati”.

Edilul sef a mai precizat ca dupa ce se vor definitiva demersurile privind rezilierea contractului cu firma Telor, Primaria va organiza o noua licitatie, pentru desemnarea unui alt constructor care sa preia lucrarile. Acest lucru va mai dura inca vreo cateva luni si cel mai probabil, nu se vor relua lucrarile de reabilitare a Caii Galati decat anul viitor. Pe de alta parte, primarul a precizat ca strada amintita nu va ramane chiar in acest stadiu pana  anul viitor, pentru ca cei de la CUP Dunarea se vor ocupa cu forte proprii de repararea portiunilor de carosabil care au fost sapate pentru lucrarile facute la reteaua de alimentare cu apa. Asadar, in disperare de cauza, lucrari care ar fi trebuit acoperite din banii de la proiectul de reabilitare a Caii Galati vor fi facute pe banii CUP Dunarea.

Amintim ca proiectul reabilitarii Caii Galati, in valoare de 3 milioane de lei (fara TVA), este finantat de Ministerul Dezvoltarii.

Declaratia integrala a primarului Dragomir pe aceasta tema, aici: