DRAGOMIR, ALUZIE LA LIBERALI: UNII CONSILIERI NU MERITA SA LI SE MAREASCA INDEMNIZATIA. CEI CARE NU MERITA AR TREBUI SA UTILIZEZE BANII PENTRU CURSURI DE ADMINISTRATIE

Unii dintre consilierii municipali  braileni merita sa le fie majorate indemnizatiile, insa nu toti – nu si cei care vin cu proiecte care contravin legislatiei. Este parerea primarului Marian Dragomir, la cateva zile dupa ce in CLM s-a aprobat majorarea indemnizatiei lunare a consilierilor municipali de la 600 lei, la 823 lei (sume nete).

Chiar daca n-a spus cu subiect si predicat,  cand s-a referit la cei care nu merita, Dragomir s-a referit la consilierii municipali PNL, care au venit, printre altele, cu proiectul de hotarare ce viza reducerea taxei de salubritate, care, in opinia edilului sef, contravine legislatiei: “Unii dintre ei merita o indemnizatie marita. Nu cei care vin cu proiecte care contravin legislatiei. Sau poate mai e inca un lucru acum: ar fi interesant ca din acei bani, unii dintre ei sa mearga sa faca acele cursuri, ca sa nu mai vina cu proiecte de hotarare care nu respecta legea”.

Cat despre faptul ca aceste cursuri pentru pregatirea consilierilor in administratie publica ar trebui platite de la bugetul local, asa cum s-a cerut si la CJ, edilul sef a spus ca in cazul Municipalitatii, decontarea cursurilor din banul public se face numai pentru angajati, nu si pentru consilieri: “Nu, noi putem plati doar pentru salariatii Primariei. La consilieri nu cred. Nici n-ar fi bine, din punct de vedere mediatic. Dar va dati seama ca pentru ei ar fi jenant si n-o sa accepte. Si o sa mearga sa faca acele cursuri pe ascuns…”.