DRAGOMIR: DECIZIA CU PRIVIRE LA DESTINATIA TERENULUI DIN SPATELE MUZEULUI VA FI LUATA DE CLM, NU DE PRIMAR

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a dat asigurari astazi consilierilor municipali  ca indiferent ce se va intampla cu terenul in suprafata de 1.326 mp din spatele Muzeului, decizia va fi luata de CLM si nu de edilul sef.

Dragomir a explicat ca deocamdata, lotul respectiv va ramane spatiu verde,  insa daca in viitor alesii vor considera ca ii pot da o alta utilizare, mai buna, nu este exclus sa se construiasca acolo o cladire, eventual o extindere a Muzeului: “Mi-am exprimat pozitia public, ca dorim ca acest teren, ca intr-o perioada de timp sa-si pastreze destinatia de spatiu verde, sau ca in viitor, in mandatul unui alt primar sau in mandatul actualului Consiliu Local, daca se va considera oportun, sa se poata lua o decizie privind extinderea Muzeului Brailei. Oportunitatea  luarii acelei decizii se va face in plenul CLM, prin votul consilierilor locali. Orice s-ar intampla cu acel teren, indiferent de  interesul local, se va face doar cu votul consilierilor locali si in niciun caz printr-un act administrativ doar al primarului”.

Amintim ca astazi, CLM Braila a aprobat achizitionarea lotului respectiv de catre Primarie cu pretul de 165.000 euro, terenul urmand a intra in domeniul public al municipiului.