DRAGOMIR, DESPRE UNII LIDERI PNL: CAND LE BAT EXECUTORII LA USA SI AU POPRIRI, NORMAL CA II BANUIESC PE ALTII DE ILEGALITATI. PROBABIL CA EI ASA AU FACUT

Primarul Marian Dragomir (PSD) nu crede ca vreunul dintre membrii CLM Braila fac “figuratie”, asa cum sustine consilierul municipal Bogdan Botea  (PND). Dragomir spune ca desi unii dintre alesi nu sunt foarte activi, cand e vorba de a lua cuvantul in cadrul sedintelor de plen, ei sunt implicati in alte modalitati, mai putin vizibile pentru public: “Activitatea unui consilier municipal nu se rezuma doar la sedinta de Consiliu Local; nici la cele de comisii. Consilierii PSD au discutii cu primarul, intervenim pe anumite domenii atunci cand ne sesizeaza anumite lucruri, intervin si in mod direct si au discutii la nivelul serviciilor din Primarie, iar eu nu pot sa spun acest lucru nici macar despre consilierii PND – eu nu pot sa spun despre consilierii PND ca-si iau indemnizatia degeaba. Nu, eu n-am sa spun asa ceva nici macar despre cei ai PNL. Nici ca fac figuratie. E un termen… teatral.

In schimb, constat la unii dintre consilieri ca vin cu propuneri care exced cadrul legal si atunci ne punem intrebarea daca cunosc administratie sau este nevoie sa mearga la acele cursuri (de administratie publica – n.r.) de care v-am povestit eu”.

Intrebat daca face referire la liberali, cand vorbeste despre alesii care au nevoie sa mearga la aceste cursuri, edilul sef ne-a raspuns: “Nu, vorbesc despre cei care au anumite pozitii contrare legii. Deocamdata, doar ei au venit cu propuneri care contravin legislatiei. Cand vor mai veni si altii, le voi spune in privat sau public”.

Dragomir a explicat ca face referire la suspiciunile unor liberali cu privire la faptul ca Municipalitatea ar folosi banii adunati din taxa de salubritate in alt scop decat cel legal. Primarul spune ca asemenea comentarii denota faptul ca “acel consilier nu cunoaste legislatia si nu a urmarit in decursul timpului controalele institutiilor abilitate, care au certificat faptul ca banii au fost folositi in mod legal. Probabil ca unii dintre ei, in decursul timpului, au mai schimbat de colo-colo niste bani si ii mai cauta creditorii acum; si cand la cel mai inalt nivel politic al unui partid iti bat executorii la usa, normal ca poate asa au facut in privat si de asta sunt executati acum si au popriri. Dar la noi, la Primarie, nu a fost cazul, pana acum”.