DRAGOMIR: DIN 2018, TOATE TAXIMETRELE CARE INTRA PENTRU PRIMA DATA PE PIATA VOR AVEA CULOAREA ALBA

Din anul 2018, toate masinile care vor intra pentru prima data pe piata de taximetrie pe raza municipiului Braila vor avea culoarea alba. De la anul, singurele taximetre de alta culoare decat alba, care vor mai putea circula legal in municipiu vor fi cele care au fost deja agreate de Registrul Autor Roman, ai caror proprietari nu vor fi obligati sa le vopseasca.

Este anuntul facut de primarul Brailei, Marian Dragomir, dupa discutia pe care acesta a avut-o ieri cu reprezentantii taximetristilor din oras. Edilul sef spune ca este o decizie buna, “pentru a nu mai avea o multitudine de culori in statii si pentru a fi si mai usor de recunoscut”: “Toate masinile care astazi sunt taxiuri vor putea sa desfasoare activitatea specifica atata timp cat au agreerea de la RAR, iar din 2018, toate taxiurile care vor intra nou pe piata vor avea culoarea alba si vom emite in acest sens o hotarare de Consiliu Local, astfel incat sa avem o identitate vizuala si pentru taxiuri.

Ca sa nu existe niciun fel de confuzie in acest domeniu, sa nu se faca interpretari, toate taxiurile care astazi opereaza, pana la sfarsitul perioadei lor, vor putea sa opereze in continuare (cu aceeasi culoare – n.r). Dar din 2018, toate taxiurile care vor intra pentru a desfasura aceasta activitate in municipiul Braila, vor avea culoarea alba. Principalul lucru este ca am avut aceasta agreere in proportie de 99%, in discutiile cu ei”.

Marian Dragomir a mai spus ca nu a dorit sa ii oblige pe toti taximetristii sa isi vopseasca masinile in culoarea alba din 2018, pentru ca ar fi fost „o masura abuziva”, asa incat cei care functioneaza in prezent pe piata vor fi lasati sa circule cu masinile actuale, indiferent ce culoare au acestea, pana li se retrage acea agreere de practicare a taximetriei sau pana cand masinile vor fi mai vechi de 10 ani si cand obligatoriu trebuie scoase de pe piata.

Pe de alta parte, edilul sef a precizat ca le-a atras atentia reprezentantilor taximetristilor ca acestia sa aiba o tinuta decenta atunci cand intra in tura, sa nu fumeze in masina, atunci cand transporta clienti si sa aiba un comportament civilizat.

In plus, Marian Dragomir a mai vorbit cu taximetristii despre masinile care sunt mai vechi de 10 ani, la care acestia sunt obligati sa renunte, potrivit legii: “Am mai avut o discutie pentru atentionarea celor care folosesc taxiuri mai vechi de 10 ani. Avem foarte multe taxiuri in Braila mai vechi de 10 ani, lucru care contravine legislatiei. Acestia vor primi notificare, astfel incat sa-si cumpere masini noi. Nu am dorit sa intram in forta si sa le impunem scoaterea masinilor actuale si cumpararea unora noi, deoarece reprezenta un efort financiar foarte mare pentru ei”.

Declaratia primarului Dragomir pe aceasta tema, aici: