DRAGOMIR, DUPA ANUNTUL INCEPERII EUTANASIERII CAINILOR: MA ASTEPT SI LA PROTESTE. ESTE DREPTUL ORICARUI SA FACA ASTA, DAR PROTESTELE NU VOR REZOLVA PROBLEMA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, se asteapta la reactii dintre cele mai diverse ale iubitorilor de animale, odata ce a facut anuntul ca va incepe eutanasierea cainilor din adaposturi. El spera ca cei mai multi dintre iubitorii de animale se vor grabi sa adopte cate un caine, ca sa se asigure ca acesta nu va fi eutanasiat, insa nu exclude si alt gen de reactii, de tipul actionarii in instanta a Primariei sau a organizarii unor proteste: “Vor incerca, cu siguranta. Dar eu cred ca daca ei vor sa dovedeasca ca iubesc cainii, ii pot adopta pe toti, ii pot transporta catre zone unde acestia sunt doriti, deoarece eu inteleg sa iubesti cainele, dar daca iubim cainii, nu-i lasam pe strada. A iubi cainii nu inseamna sa-i arunci un os, sa-l tii la scara blocului si sa-i latre noaptea pe toti cei care trec sau sa-ti fugareasca copiii seara”.

Edilul sef a mai comentat astazi ca “ii place sa creada” ca in momentul in care Primaria a anuntat ca incepe „o actiune legala de capturare si  eutanasiere a cainilor agresivi, cei care au cate un caine la scara blocului, ca sa nu intre si cainele lui in aceasta ecuatie, cred ca ar putea sa caute o varianta pentru a-l duce in curtea unui prieten si a-l tine inchis.

Dar noi am inceput in ultima vreme sa capturam intr-un ritm foarte alert cainii de pe domeniul public. Am intalnit si reactii nepotrivite, dar si reactii de sustinere a unora dintre ei.

Ma astept si la proteste. Dar v-am spus: avem o problema in oras. Nu a functionat sterilizarea, nu a functionat adoptia, nici asteptarea nu poate actiona la infinit.

Este dreptul oricarei persoane sa protesteze, dar sa stiti ca protestele nu vor rezolva problema. Daca vor sa se implice alaturi de noi, pot participa la targul de adoptie si sa ia si ei un caine”.

Potrivit edilului sef, in perioada urmatoare, alaturi de echipele de hingheri care vor aduna cainii de pe strazi vor fi si politisti locali: “Este nevoie. In lipsa unei persoane care reprezinta o institutie a statului, abordarile celor care iubesc cainii sunt dintre cele mai diverse: de la a-i ruga sa-l lase pe acel catel, pana la injuraturi, blesteme, sau chiar, uneori, diverse forme de agresiune, aruncand cu obiecte de la etaj”.