DRAGOMIR: FPAM CONTESTA EUTANASIEREA CAINILOR, DAR NU STIU CA EI SA FI ADOPTAT IN ULTIMUL AN VREUN MAIDANEZ SAU SA FI STERILIZAT VREUNUL

Primarul Brailei, Marian Dragomir, isi mentine parerea ca multi dintre iubitorii de animale sunt foarte activi la modul verbal, cand este vorba de a critica, acuza sau reclama autoritatile pentru actiunile acestora legate de maidanezi – eventual a injura, jigni sau ameninta – insa nu sunt la fel de activi cand e vorba de fapte concrete in ideea de a adopta un astfel de patruped sau a oferi solutii concrete, fezabile, pentru eliminarea cainilor de pe strazi.

Dragomir a declarat astazi ca nu stie ca reprezentantii Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM) – care a cerut in instanta zilele trecute blocarea eutanasierii cainilor din padocurile Municipalitatii – sa fi facut in ultimul an ceva concret pentru cainii vagabonzi de pe strazile Brailei, in sensul sterilizarii unor animale sau a adoptarii macar a unui maidanez: “Am primit foarte multe adrese de la aceasta Federatie care ne contesta eutanasierea. In mandatul meu, nu am cunostinta sa fi desfasurat vreo actiune benefica, in sprijinul cainilor din municipiul Braila, sau al cetatenilor care se simt agresati de acesti caini. Nu au avut nicio colaborare cu Primaria municipiului Braila la actiuni de sterilizare sau pe vreun alt domeniu si nu cunosc faptul ca in acest an al meu de mandat sa fi adoptat vreun caine din municipiul Braila aceasta Federatie. In schimb, au venit sa conteste eliminarea cainilor de pe strada”.