DRAGOMIR: IN CIUDA DEMERSURILOR IUBITORILOR DE ANIMALE, SUNTEM HOTARATI SA CONTINUAM EUTANASIEREA CAINILOR

Primarul Brailei, Marian Dragomir, crede ca demersurile facute in instanta, zilele trecute, de catre reprezentantii Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM), nu vor reusi sa blocheze eutanasierea cainilor agresivi si bolnavi din padocurile Municipalitatii. Dragomir a precizat ca astazi legea prevede foarte clar conditiile in care se poate face eutanasierea, iar cei care se declara iubitori de animale trebuie sa inteleaga ca nu doar cainii au drepturi, ci si oamenii: “Suntem in instanta astazi, prin SUPAGL. Una dintre asociatiile celor care sustin faptul ca putem sa avem caini in oras in continuare, negandindu-se si la pericolele pe care le-am prezentat atat noi, cat si presa si pe care le-au semnalat intr-un numar exorbitant cetatenii, pe retelele de socializare, au sustinut ca doresc suspendarea actiunii de eutanasiere a cainilor.

Noi vom incerca sa demonstram ca actiunea lor nu este una temeinica, ca nu s-au adresat nici cui trebuie, dar vom vedea in cursul zilei de astazi care este decizia si care sunt pasii de urmat. Suntem fermi convinsi sa continuam in mod legal procedurile de eliminare a cainilor de pe strazile din municipiul Braila.

Ei au facut tot felul de afirmatii ca pot fi eutanasiati doar cainii bolnavi, dar noi avem mai multe articole de lege unde scrie foarte clar: cainii nerevendicati sau neadoptati pot fi eutanasiati in termenul stabilit printr-o decizie, de o persoana imputernicita de primar.

Va veni in ajutorul nostru si una dintre asociatiile care sustin drepturile animalelor, dar nu pe strada si ne-au solicitat in mod scris sa intervenim in vederea eliminarii cainilor de pe strada. Vor veni sa fie intervenienti in acest proces – daca se va ajunge la proces – o asociatie foarte puternica din Bucuresti, care deja ne-a transmis corespondenta privind cazuri similare din tara in care au intervenit si au avut castig de cauza”.
Marian Dragmoir a anuntat din nou ca ii asteapta pe care sunt dispusi sa dovedeasca prin fapte concrete, nu doar prin vorbe, ca sunt iubitori de animale, sa vina la Targul de adoptii organizat astazi si maine in parcul Monument, intre orele 16:00 -19:00 si sa adopte un caine.