DRAGOMIR: LE MULTUMIM SPORTIVILOR BRAILENI CA AU AVUT IN PRIMUL RAND PASIUNE SI ABIA APOI, INTERES FINANCIAR

Primarul Marian Dragomir le-a multumit astazi public sportivilor braileni pentru rabdarea pe care au avut-o in ultimele luni si pentru dedicarea cu care au continuat sa joace, in ciuda dificultatilor pe care le-au intampinat in plan financiar, fiindca Municipalitatea a fost blocata de Curtea de Conturi, si pana de curand, n-a putut finanta sportul. Edilul sef a facut aceste declaratii in contextul in care astazi, Consiliul Local Municipal a aprobat Regulamentul privind regimul finantarilor nerambursabile acordate de la bugetul local al Municipiului Braila pentru activitatea sportiva, in baza prevederilor Legii nr 69/2000, Legea educatiei fizice si sportului.

Marian Dragomir a amintit de faptul ca in urma unui control al Curtii de Conturi Braila, Municipalitatea a fost blocata luni de zile in intentiile sale de a finanta domeniul amintit si ca abia de curand s-a primit raspunsul oficial la contestatia depusa la Curtea de Conturi din Bucuresti, acesta fiind favorabil Primariei: “ In urma demersurilor pe care le-am intreprins, am avut castig de cauza in acea disputa pe care am avut-o cu cei de la Curtea de Conturi.

Ma bucur foarte mult ca toti consilierii municipali agreeaza aceasta forma de Regulament care va acorda finantare sportului. Sunt sume de bani alocate atat pentru sportul de masa, cat si pentru cel de performanta. Anul urmator cu siguranta vom sti din timp si asociatiile, cluburile sportive vor avea posibilitatea sa depuna ofertele inca de la inceputul anului, pentru a nu mai fi in aceasta situatie din 2017, cand luni de zile nu am putut acorda finantare sportului. Vreau sa le multumim sportivilor ca au inteles aceasta situatie, ca au avut pasiune, in primul rand, si dupa aceea interes financiar si au jucat la cluburile pe care le reprezinta”.