DRAGOMIR: NU EXISTA NICIUN RISC PRIVIND O EVENTUALA ACTIUNE IN INSTANTA, PE TEMA TERENULUI DIN SPATELE MUZEULUI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, i-a asigurat astazi pe consilierii municipali ca nu exista niciun risc sa se initieze o actiune in instanta, ca urmare a votului lor in privinta achizitionarii terenului in suprafata de 1.326 mp, din spatele Muzeului.

Dragomir a raspuns astfel temerilor unor liberali, care apreciau ca atat timp cat terenul a fost promis spre vanzare unui alt cumparator si acela a platit deja banii, persoana in cauza ar putea decide sa intenteze un proces si sa ceara daune, daca acelasi lot este vandut si Municipalitatii.

Edilul sef a explicat astazi in plenul CLM ca antecontractul de vanzare-cumparare cu persoana privata care a si platit suma aferenta, contine prevederi care protejeaza proprietara de un eventual proces pe aceasta tema: “Am primit permisiunea reprezentantilor proprietarei sa facem public acest document. Este vorba despre antecontractul de vanzare-cumparare dintre proprietara si cetateanul care si-a exprimat intentia de a cumpara acel teren si la articolul 3, la unul dintre aliniate, se mentioneaza urmatorul aspect: <<In situatia in care din certificatul de urbanism obtinut rezulta imposibilitatea edificarii unei locuinte, sau unul dintre titularii dreptului de preemptiune mentionati mai sus (Primarie, Consiliul Judetean) isi exercita acest drept, partile vor fi repuse in situatia anterioara, cu returnarea de catre promitentul vanzator a tuturor sumelor primite de catre cumparator>>.

Amintim ca astazi, CLM Braila a aprobat achizitionarea lotului respectiv de catre Primarie, cu pretul de 165.000 euro.

Proprietara terenului se numeste Sofia Klarsfeld si domiciliaza in prezent in Paris. Potrivit propriilor declaratii, ea a obtinut imobilul care se afla pe acest teren “dupa ani indelungati de procese, acesta fiind imobilul in care m-am nascut si mi-am petrecut copilaria, imobil in care a poposit atat familia regala, cat si ilustrul Brancusi, in perioada adolescentei.

Am oferit Primariei Brailei spre vanzare acest teren atat pe vremea defunctului primar Lungu, ulterior domnului Cibu si Simionescu, in speranta ca acest imobil va fi valorificat corespunzator de comunitate, varsta mea nemaipermitandu-mi sa ma angajez intr-un astfel de proiect de anvergura. La toate aceste propuneri, reprezentantii Primariei s-au aratat dezinteresati, sugerandu-mi sa consturiesc din bugetul propriu un ansamblu rezidential”.