DRAGOMIR: PNL A BLOCAT UN PROIECT PENTRU CA UNORA NU LE IESEA NIMIC. IN MANDATUL MEU NU O SA IASA NIMIC UNORA SAU ALTORA, NU VOI FI COMPLICE LA AFACERI DUBIOASE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), neaga categoric ca ar fi vorba de vreun gen de manevre dubioase sau ilegalitati, in ceea ce priveste intentia Municipalitatii de a achizitiona terenul de pe Calea Galati, din spatele Muzeului „Carol I”, care a iscat discordie intre social-democrati si liberali, in cea mai recenta sedinta CLM. Edilul sef crede ca liberalii nu ar trebui sa vorbeasca despre cumparari sau retocedari dubioase, fiindca in opinia sa, in spatele fiecarui teren cumparat sau retrocedat dubios a fost o afacere imobiliara dubioasa, in care au fost implicati liberali, prieteni sau rude ale acestora.

Intr-un comentariu facut pe o retea de socializare, Dragomir a comentat ca liberalii au reusit sa blocheze proiectul privind achizitionarea terenului amintit, „pentru ca unora nu le iesea nimic”: <<Toata Braila stie ca in spatele fiecarui teren cumparat sau retrocedat dubios a fost o afacere imobiliara dubioasa. Cu implicarea unor LIBERALI, prieteni sau membri ai familiei lor !!!!
A uitat cineva de Piata Concordia, Padurea Stejarul, Teatrul cu acealasi personaj ca la Padurea Stejarul, case in Centrul Istoric din Braila, afacerea din Lacu Sarat cu 26 si 30 de bani m.p. …..
Acum le vine greu sa creada ca in spatele intentiei de cumparare a terenului de pe Calea Galati nr. 2 (in spatele muzeului) nu exista interese oculte sau afaceri murdare. Nu va vine sa credeti?
Ma puteti acuza de multe: ca am inceput procedurile pentru eutanasierea cainilor, ca am asfaltat doar gropile de pe strazile principale si suntem in licitatie pentru a cumpara propriile utilaje, etc., si fara a enumera nimic din cele bune va spun ca NICIODATA PRIMARUL DRAGOMIR SI ADMINISTRATIA PSD NU VA FACE GOLANII IMOBILIRE !!!!
NICIODATA NU VOM FACE CEVA ILEGAL CHIAR DACA VA DURA MAI MULT SI IMAGINEA MEA VA AVEA DE SUFERIT.
NICIODATA NU VOI INTRA IN CARDASIE CU NIMENI PENTRU NIMIC.
Prefer sa fiu criticat de voi, dar corect si cinstit!!!
NICIODATA cu voi face intelegeri pe sub masa sau pe la notari obscuri, pentru a fi bine sistemului sau gastilor.

Poate nu am explicat suficient, dar stiu ca ilegal nu este !!! Tocmai liberalii se intreaba ce interese sunt in spatele cumpararii terenului de pe C. Galati nr. 2. Unul singur, pe care ei nu il inteleg.  Interesul ca un teren sa isi pastreze destinatia de spatiu verde multi ani si multe mandate, iar daca odata, peste ani si ani, se va discuta vreodata de extinderea muzeului, primarul care va fi atunci sa aiba posibilitati.
Da, stiu, voi va gandeati cine o sa ia terenul cu 26 de bani mp, prin incredintare directa fara licitatie? NIMENI, in mandatul meu de primar!!!!
Domnule Ionita, daca citeai ce ti-au bagat pe sub nas colegii tai liberali, nu semnai un comunicat de presa in care te faci de ras. Scrie clar in documente ceea ce dumneata spui ca nu scrie. Dar ce sa faci, cand semnezi fara sa citesti ????
1. Pentru orice teren sau cladire din Centrul Istoric, inainte de a se finaliza o tranzactie, se solicita Primariei Braila si Consiliului Judetean Braila exercitarea sau nu a dreptului de preemtiune.
Este vina noastra ca promisiunea de vanzare a fost facuta in ianuarie si noi am fost intrebati daca ne exercita dreptul de preemptiune cateva luni mai tarziu? NU !!!
2. Initial Primaria Braila a transmis ca nu este interesata de teren ca urmare a unei cutume prin care nu a mai existat de mult o asemenea cumparare.
3. Ulterior, in 3 (trei) zile, in termenul legal, Primaria revine si isi exercita dreptul de preemtiune.
4. De ce nu de prima data?
Simplu si transparent – pentru ca prima data am considerat ca nu am fost ales primar ca sa cumpar terenuri, iar ulterior m-am gandit ca este un teren interesant pentru pastrarea destinatiei de spatiu verde sau ca peste ani un alt primar sa poata extinde muzeul.
5. Prezint Consiliului Local oportunitatea. Se voteaza pentru. Inclusiv de liberali.
6. Se prezinta rectificarea de buget cu alocarea banilor pentru teren. Se voteaza. Inclusiv de liberali.
7. Dar nu voteaza cumpararea terenului.
Ca era extrasul de Carte Funciara expirat de cateva zile? Se putea scoate altul la urgenta, daca exista dialog.
Ca odata au fost cladiri care s-au daramat cu trecerea anilor iar acum este spatiu verde? Totul se poate demonstra cu documente ale istoricului terenului.
Ca ati primit documentele cateva ore inainte? FALS !!!! Le-ati primit de vineri, pe mail, fapt ce poate fi demonstrat, dar ati dorit doar scandal.
Ati reusit sa blocati un proiect pentru ca unora nu le iesea nimic si astfel se incerca inducerea suspiciunii ca si la Braila se fac inegalitatile din Lacu Sarat. Fals!!!!
In mandatul meu nu o sa iasa nimic unora sau altora, pentru ca nu voi fi niciodata complice la afaceri dubioase. Cu orice risc!!!!>>.