DRAGOMIR: SUNT PREGATIT SA REZILIEZ CONTRACTUL CU “TELOR”, PENTRU REABILITAREA CAII GALATI. EXISTA RISCUL CA LUCRARILE SA SE TERMINE ABIA ANUL VIITOR

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a decis sa puna piciorul in prag in mai multe chestiuni de mare interes pentru comunitate, in care pana acum lucrurile nu au evoluat asa cum si-ar fi dorit, din diverse motive. Dragomir a ajuns la concluzia ca din dorinta de a rezolva lucrurile cu vorba buna, “s-a inmuiat” si a tolerat prea multe, asa incat a decis ca a venit vremea sa schimbe foaia.

Una dintre chestiunile in care edilul sef admite ca a fost mult prea tolerant este cea legata de reabilitarea Caii Galati, unde constructorul, firma “Telor Invest” Bucuresti, l-a mintit sistematic si a taraganat lucrarile luni de zile, provacand un disconfort major cetatenilor din zona – si nu numai: “Cred ca la un moment dat m-am inmuiat pe zona aceasta si am devenit foarte tolerant, poate prea tolerant, si am ajuns in aceasta situatie. Am sperat, in schimb, ca ei vor incepe sa lucreze asa cum ma pacaleau de fiecare data cand aveam discutii telefonice cu acestia si-mi promiteau ca de saptamana viitoare… ca au achizitionat… ca au adus utilajele la Braila… ca vor incepe sa lucreze, etc.

Cred, totusi, ca sunt momente in viata in care trebuie sa ne asumam niste decizii radicale, pentru ca nu putem sa continuam in acest ritm si bunele noastre intentii sa fie, de fapt, catalogate ca o slabiciune a noastra”.

In acest context, edilul sef a precizat ca pe 24 iulie a transmis firmei “Telor Invest” o notificare prin care a atentionat-o ca daca nu urgenteaza lucrarile si nu intra in grafic, le va rezilia contractul. Raspunsul in scris a venit in data de 28 iulie, cu aceleasi promisiuni, pe care Dragomir nu le mai crede, de aceasta data; ca atare, el a pregatit documentele necesare pentru rezilierea contractului, lucru care s-ar putea intampla saptamana viitoare.

Primarul a precizat ca rezilierea contractului presupune organizarea unei alte licitatii pentru atribuirea lucrarilor, lucru care va mai dura luni de zile si ca este posibil ca santierul sa ramana in starea actuala pana anul viitor, insa crede ca si daca se targuia in continuare cu cei de la “Telor”, exista riscul ca lucrarea sa nu se finalizeze pana la sfarsitul acestui an: “Este o decizie foarte radicala. Daca pana la sfarsitul acestei saptamani lucrurile nu evolueaza, saptamana viitoare le transmitem rezilierea contractului. Vom emite pretentii asupra garantiei, deoarece este un drept legal. Aceasta masura de forta va genera in etapa urmatoare o expertiza privind lucrarile efectuate, cele care trebuiesc efectuate in viitor, probabil vor contesta, dar cert este ca in felul acesta nu putem sa continuam cu ei. Va fi un semnal de alarma si pentru toate celelalte societati, sa inteleaga ca astfel nu mai merge si ca toleranta noastra nu este la infinit.

Sigur vom intra intr-o noua achizitie, probabil ca o vor contesta unii care sunt contestatari de meserie, vor pierde, ca de fiecare data, si e posibil ca in acest mod sa intram cu finalizarea lucrarii anul viitor. Dar decat sa stam cu o societate care ne minte si vom ajunge tot anul viitor, cel putin reziliem contractul, executam garantia si atribuim un nou contract”.

Primarul a mai precizat ca nu s-a facut nicio plata in avans celor de la “Telor” si ca dupa ce se va finalize expertiza si vor rezilia contractul, Municipalitatea va achita ultimele lucrari facute pe Calea Galati.

Amintim ca proiectul reabilitarii Caii Galati, in valoare de 3 milioane de lei (fara TVA), este finantat de Ministerul Dezvoltarii.

Declaratia integrala a lui Marian Dragomir pe aceasta tema, aici: