DUPA FILMARILE CU “NESIMTITI”, DRAGOMIR DA PUBLICITATII FILMARI CU HINGHERII CARE ADUNA CAINII DE PE DOMENIUL PUBLIC

La cateva zile dupa ce si-a anuntat decizia ferma de a trece la eutanasierea tuturor cainilor agresivi si bolnavi din padocuri, primarul Brailei, Marian Dragomir, a dat publicitatii o filmare facuta in teren, in cadrul unei actiuni de adunare a maidanezilor de pe strazi. Dragomir sustine ca desi exista cetateni care protesteaza in diverse moduri – de la cele mai civilizate, la cele mai agresive -, atunci cand se strang cainii de pe domeniul public, cei mai multi  braileni sunt de acord cu aceste actiuni, ba chiar solicita insistent ca ele sa se intensifice.

Intr-un comentariu ce insosteste filmarea respectiva, edilul sef scrie: “GATA!!! Era cazul sa incepem!!! AM INCEPUT!!! MAI PUTINI CAINI PE STRAZILE DIN BRAILA!!! MAI MULTA SIGURANTA PENTRU COPII SI ADULTI!!!
Dialoguri interesante.
In prezenta reprezentantilor primariei, oamenii prin curaj. Unii ne sustin, ii apostrofeaza pe vecinii lor care cresc caini la scara blocului… si altii cred ca asa se manifesta dragostea… cu focare de infectie in fata geamului, cu adaposturi improvizate si… blesteme … dar mai bine sa analizati dvs!!!
Si noi iubim cainii, dar locul lor nu este pe strada.
Sunt multi caini pe strazi. Nu vom rezolva aceasta problema foarte repede, dar o vom rezolva legal si cu eficienta.
Avem un buget. Cat sa cheltuim pentru caini si cat pentru renovarea scolilor?
2014 – 611 sterilizari, 2015 – 2.161 sterilizari, 2016 – 919 sterilizari, 2.017 – 595 sterilizari, pe baza de parteneriat, fara costuri pentru Primaria Braila
Cainii sterilizati sunt in continuare in oras, musca si daca sunt sterilizati. Cele doua adaposturi sunt aproape pline.
2017 – Peste 700 de reclamatii primite
2016 – 1284 de braileni au fost muscati de caini – 146.841 lei
2017 – 764 de braileni muscati de caini – 64.490 lei
Vom incepe procedura legala in adapost, prin eutanasierea cainilor agresivi, a cainilor care nu pot fi adoptati din cauza comportamentului lor, a celor bolnavi, unde tratamentul presupune doar o cheltuiala foarte mare.
Primul pas pe care il facem in perioada urmatoare este unul prin care dam posibilitatea tuturor celor care iubesc cainii sa si demonstreze, deoarece a arunca un os de la etaj nu inseamna dragoste fata de caini. Organizam de Zilele Municipiului, in 11 si 12 august, intre orele 16:00 -19:00, un targ de adoptie a cainilor fata stapan”.