JANTEA CRICAN: VA FI VINA CONSILIERILOR PNL, DACA NE VOM TREZI IN CENTRUL ISTORIC CU O CLADIRE CU GEAMURI SI OGLINZI

Viceprimarul Brailei, Alexandru Jantea Crican (PSD), sustine ca daca in centrul istoric al Brailei, pe terenul din spatele Muzeului, va aparea in scurt timp o cladire cu sticla si oglinzi, care va face o imagine discordanta cu restul imobilelor din zona, va fi vina consilierilor municipali PNL. Mai exact, Jantea Crican (foto) spune ca din cauza consilierilor municipali liberali, astazi a cazut la vot proiectul de hotarare care viza achizitionarea de catre Primarie a terenului respectiv, in suprafata de 1.326 mp.

Ca atare, spune  viceprimarul, terenul – pentru ca proprietara facuse deja o promisiune de vanzare catre un alt cumparator si incasase o suma de bani – va trece la noul proprietar privat, iar acesta va putea sa construiasca ce vrea pe el: “In loc sa facem noi acolo ceva de utilitate publica, cum ar fi un parc sau orice altceva, in viitor, avem colegii de la PNL care au decis ca domnul Soare sa achizitioneze acest teren, ca sa desfasoare un alt fel de activitate in zona respectiva. Pentru ca Planul Urbanistic General sau Planul Urbanistic Zonal poate fi atacat, in baza legislatiei in vigoare, in instanta, poate sa fie modificat in anumite cazuri specifice, prevazute de lege si ne vom trezi cu o cladire din sticla si geamuri in centrul istoric. In loc sa avem o  destinatie de parc sau orice altceva facut in tema si in specificul zonei, ne vom trezi cu o cladire cu geamuri sau oglinzi sau orice altceva”.

Atentionat ca totusi, nu poate face oricine, orice doreste in centrul istoric, pentru ca trebuie sa obtina niste autorizatii si avize si sa se incadreze in specificul arhitectural al zonei, Jantea Crican ne-a spus: “De acord cu dvs, este nevoie de anumite avize, dar legislatia in vigoare prevede modalitatea de obtinere a acestor avize. Exista posibilitatea… Daca acest teren apartinea domeniului public al municipiului Braila, era certitudinea ca  Municipalitatea se va angaja sa mentina acolo zona verde si parc; investitorul privat are posibilitatea, in conformitate cu legislatia in vigoare, sa uzeze de toate drepturile, pentru a-si indestula sau a-si rezolva problema, ceea ce inseamna ca in baza instantei sau prin orice alta modalitate legala, poate sa modifice dstinatia acelui teren si s-o faca pentru construire. Si ne vom trezi cu o cladire in centrul istoric, repet, cu geamuri si oglinzi”.

Edilul considera ca nu a existat motive intemeiate pentru modul in care au votat liberalii (abtinere – n.r), ceea a dus la respingerea proiectului de hotarare: “Avand in vedere ca in sedinta anterioara a CLM ei au votat pentru, iar acum voteaza impotriva, atunci este foarte frumos si vedem exact directia pe care o au ei in CLM si modul in care stiu ei sa gestioneze lucrurile in beneficiul cetateanului municipiului Braila”.