LUNGU: HAIDETI SA NU MAI DAM VINA PE SOFERI… AVEM DRUMURI SUB ORICE CRITICA!

Consilierul judetean Danut Lungu (PNL) sustine ca nu e corect sa se dea vina pe soferi pentru producerea unor accidente de circulatie si sa fie acuzati acestia ca nu au adaptat viteza la conditiile de drum, in loc sa se recunoasca deschis ca soselele din Braila sunt pline de gropi.

Lungu nu este de acord cu consilierul Stefan Catalin Iordache (PND), ce a declarat astazi ca daca pe o sosea plina de gropi, un sofer intra cu viteza intr-o groapa si produce un accident, problema nu mai este la sosea, ci la soferul care nu a adaptat viteza la conditiile de drum. Mai mult, Iordache a afirmat ca nu exista niciun document oficial de la Politie, care sa ateste ca vreun accident s-a produs din cauza unei gropi, deci cei care afirma ca un eveniment rutier sau mai multe au avut aceasta cauza nu au nicio dovada.

Danut Lungu este insa de parere ca orice sofer din Braila stie ca drumurile judetene sunt pline de gropi si ca preocuparea trebuie sa fie aceea de a repara carosabilul, nu de a cauta pe cine sa se dea vina: “Trebuie sa spunem ca e vinovat procesul-verbal, e vinovat teribilismul soferului, e vinovata nu stiu ce curba, ca n-a fost vizibila sau ceva de genul asta? Cumva drumurile judetene sunt coala de hartie? Toti cred ca circulam pe ele. Toti care avem masini…

Haideti, domnule, sa gasim solutii! Noi, CJ Braila, avem capacitatea si forta financiara de a pune bazele unei infrastructuri sau unei logistici asa de solide, incat sa ne putem permite sa intretinem drumurile? Aici e problema mea. De aici vreau sa vin sa va spun: e mai usor oare sa externalizam aceste servicii (de reparatii drumuri – n.r.) si sa cream un serviciu, o directie care sa poata sa organizeze si sa si urmareasca activitatea, sau e mai usor sa investim acum in tot felul de utilaje, in oameni – pentru ca in primul si in primul rand avem nevoie de specialisti, ca sa putem sa facem noi aceste servicii?

Haideti sa nu mai dam vina pe soferi… avem drumuri sub orice critica, sunt drumuri pe care nici macar nu s-a intervenit de ani de zile. Nu trebuie sa vedem cine nu a intervenit, haideti sa vedem ce solutii gasim sa intervenim pe ele!”.