NECHITA, DESPRE DRAGHINCESCU: UNII DOAR LATRA SI VISEAZA LA REFERENDUM, IN LOC SA CITEASCA LEGEA

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) este de parere ca presedintele PND Braila, Simona Draghincescu, “latra si viseaza la referendum”, in loc sa citeasca ce prevede legea cu privire la conditiile in care se pot eutanasia cainii fara stapan. Nechita a comentat in acest fel anuntul facut de consilierul judetean Draghincescu, e spunea ca s-a facut destul ”circ” pe aceasta tema sensibila si de aceea, va propune conducerii Primariei municipiului sa faca un referendum in care sa intrebe cetatenii daca sunt de acord cu eutanasierea cainilor din padocuri, iar majoritatea sa decida.

Nechita lasa sa se inteleaga ca legea spune clar ce trebuie facut, astfel incat nu este nevoie de niciun referendum, ca sa se ia o astfel de decizie: <<UNII DOAR LATRA SI VISEAZA LA REFERENDUM IN LOC SA CITEASCA LEGEA
Legea 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan. Lege nr. 258/2013
Articolul 5 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 5
(1) Animalele bolnave incurabil, declarate ca atare, in urma unui examen medical, efectuat de medicul veterinar, examen la care pot asista reprezentanti din partea organizatiilor neguvernamentale pentru protectia animalelor, in baza fisei de observatie, vor putea fi eutanasiate de indata.
(2) Eutanasia este un act de sacrificare prin procedee rapide si nedureroase a cainilor prevazuti la alin. (1).
(3) Eutanasia este singura procedura admisa de suprimare a vietii animalelor care fac obiectul prezentei ordonante de urgenta.”

Articolul 6 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

 1. „Art. 6

  (1) Eutanasierea cainilor se efectueaza numai de catre un medic veterinar de libera practica, organizat in conditiile legii, conform prevederilor cuprinse in anexa nr. 3.

  (2) Se interzice uciderea cainilor de catre alte persoane decat cele prevazute in prezenta ordonanta de urgenta sau prin alte metode decat eutanasierea.”

 2. Articolul 7 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

  „Art. 7

  (1) In termenul prevazut la art. 4 alin. (1), cainii capturati si inregistrati in evidentele adaposturilor pot fi revendicati sau adoptati dupa cum urmeaza:

  a) in primele 7 zile lucratoare de la data inregistrarii in evidentele adaposturilor, cainii pot fi revendicati de catre proprietari;

  b) dupa expirarea termenului prevazut la lit. a) si pana la expirarea termenului de 14 zile lucratoare, cainii pot fi revendicati sau adoptati de catre persoane fizice sau juridice, din tara sau din strainatate, in conditiile legii;

  c) revendicarea si adoptia sunt gratuite.

  (2) Cainii nerevendicati sau neadoptati vor fi eutanasiati, in baza unei decizii emise de catre o persoana imputernicita in acest sens de catre primar, in termenul stabilit prin aceasta decizie. Termenul va fi stabilit avandu-se in vedere capacitatile de cazare si disponibilitatile bugetare. Acest termen poate fi modificat motivat.

  (3) Decizia de eutanasiere se emite pentru fiecare caine in parte, dupa ce se constata ca au fost parcurse toate etapele prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.

  (4) Pana la indeplinirea procedurii de eutanasiere, cainii pot fi revendicati sau adoptati.

  (5) Cheltuielile necesare aducerii la indeplinire a procedurilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se suporta din bugetul local si/sau din alte surse.” >>.