ORBAN: CU CELE 1.000 DE HA, VOR SA FACA A DOUA INSULA IN BRAILA – INSULA GALATIULUI

Daca nu vor sustine initiativa PNL Braila, de a cere Guvernului sa ia inapoi Municipalitatii galatene cele 950 ha din zona cartierului Dimitrie Cantemir care nu au fost folosite pentru constructia de locuinte si de a da acest teren Brailei, atunci social-democratii braileni isi vor asuma un grav prejudiciu de imagine.

Este opinia exprimata astazi de presedintele PNL, Ludovic Orban, care sustine ca autoritatile brailene au toate argumentele legale pentru a cere sa se ia galatenilor terenul pe care acestia il folosesc in scop agricol, desi le-a fost dat prin Hotarare de Guvern pentru a construi acolo locuinte sociale pentru tineri: “Eu n-am inteles ca cauta terenul ala la Galati… Vor sa faca o a doua Insula – a Galatiului, in Braila. Pai Galatiul, in curand, o sa vina si o sa ia si Braila, municipiul Braila o sa intre, dupa mintea lor, o sa intre in…

Normal ca sustin demersul asta (al PNL Braila – n.r.)! Si am inteles ca aici, colegii mei au o initiativa, in sensul realizarii unui parc industrial, care, dupa parerea mea, e extrem de util si de necesar pentru Braila si pentru Galati.

Asteptam pozitia majoritatii, dar nu cred ca ei pot sa se opuna acestui demers, pentru ca daca se opun acestui demers, vor pierde grav, in perceptia publica a brailenilor. Nu exista niciun motiv, niciun temei (ca sa se opuna – n.r). Terenul ala a fost dat pentru constructia de locuinte, dar cea mai mare parte a terenului, in momentul de fata, este inchiriat pentru munci agricole, adica Galatiul incaseaza bani de pe urma terenului. Terenul trebuie sa se intoarca la Braila”.

Amintim ca este vorba despre o suprafata de 1.000 de ha de pe raza judetului Braila, aflata initial in proprietatea Agentiei Domeniilor Statului,  care a fost data in 2002 in proprietate Municipalitatii galatene, in scopul construirii de locuinte sociale. De atunci, galatenii au construit blocuri pe circa 50 de ha, iar restul terenului l-au exploatat in scop agricol, obtinand astfel bani de pe urma lui. Conducerea Consiliul Judetean Braila a cerut oficial Ministerului Dezvoltarii Regionale si Ministerului Agriculturii sa verifice modul in care au fost folosite cele 1.000 ha si sa ia masurile in consecinta.