ORBAN: CU SIGURANTA NOI APUCAM SA VEDEM CONSTRUIT PODUL PESTE DUNARE INTRE BRAILA SI TULCEA

Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca podul peste Dunare intre Braila si Tulcea se va face “cu siguranta”, dar nu crede ca acesta va fi realizat de guvernarea PSD. Aflat in vizita in Braila, Orban a declarat ca nu are dubii ca vom apuca sa vedem acel pod construit, pentru ca “pe masura ce se dezvolta economic Romania, o sa existe resurse mai mari, o sa existe guverne care o sa acorde investitiilor – si mai ales investitiilor publice – mari proiecte de infrastructura, iar in ceea ce ne priveste pe noi, suntem extrem de preocupati de investitii, pentru ca investitiile sunt motorul dezvoltarii. Atat investitiile publice, cat mai ales investitiile private”.

Cat despre riscul ca posibilele contestatii aparute in urma desfasurarii licitatiei pentru pod, sa intarzie la nesfarsit inceperea lucrarilor propriu-zise, presedintele PNL a declarat ca pe actuala legislatie, nu se poate bloca o licitatie mai mult de un an si jumatate.

In opinia liderului liberal, insa, problema nu este sa realizezi licitatia si sa desemnezi un castigator, ci sa asiguri finantarea pentru un proiect de o asemenea amploare: “Problema nu e sa selectezi un partener de contract, problema e sa asiguri finantarea, asta e problema cea mai mare, iar eu va spun ca ma uit in cifrele bugetare si ma iau cu mainile de cap”.

Intrebat daca din punctul sau de vedere, exista sanse ca lucrarile la pod sa inceapa in urmatorii 5 ani, Ludovic Orban ne-a sugerat sa-l intrebam pe Mihai Tudose, fiindca acesta este premier. Pe de alta parte, Orban  a comentat ca nu este sigur ca peste 6 luni, Tudose va mai fi premier.