POPA: CHIRIAC RIDICA O FALSA PROBLEMA, CAND VORBESTE DESPRE PROPRIETARII TERENURILOR DIN JURUL LACULUI SARAT 2

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL) este de parere ca aluziile facute recent de catre presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), cu privire la unele nume sonore din Braila care ar detine in proprietate terenuri in zona lacului 2 din statiunea Lacu Sarat – intre care s-ar afla si liberali -, reprezinta o falsa problema. Popa sustine ca terenul din apropierea lacului 2 nu poate fi folosit pentru construirea unui complex balnear sau exploatate in scop turistic, asa ca loturile de pe marginea lacului amintit nu reprezinta cine stie ce valoare: “Din cate stiu eu, Lacul Sarat 2 este lac tampon, el nu poate fi folosit sub nicio forma – din cate stiu eu, s-ar putea sa ma insel – pentru a fi exploatat direct, ci numai Lacul Sarat 1 poate fi exploatat in acest fel, pentru ca Agentia de Resurse Minerale nu va da voie niciodata sa se faca acest lucru, sa se exploateze direct lacul 2. Si acest lucru este valabil din anii ’60 – ’65”.

Atentionat ca atunci cand e vorba de influente politice, in Romania, orice este posibil, asa ca nu este cazul sa bage mana in foc pentru modul in care ar actiona Agentia amintita, Popa a replicat: “Probabil sa lucrurile se schimba, eu nu spun ca am perfecta dreptate, dar atunci cand s-a facut o sistematizare a Lacului Sarat, nu stiu daca mai tineti minte, trebuia sa se faca hipodrom, sa se faca multe amenajari in zona. Ei, intotdeauna s-a incercat sa se foloseasca si lacul 2 si nimeni din conducerea de atunci nu a fost de acord cu folosirea efectiva a lacului 2. Terenul e teren, cine vrea sa aiba teren acolo, in saratura aceea, unde nu se poate cultiva nimic, sau sa construiasca ceva ca sa priveasca un lac, e problema lui”.

La randul sau, consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) a comentat ca in urma cu cativa ani, cand lacul 1 a secat, lacul 2 – care era tot secat – s-a folosit pentru a deversa in el apa din sistemul de irigatii si mai apoi, din acesta, „printr-un canal, s-a pompat apa in lacul 1”.