POPA: NOI VOTAM, CA SUNTEM LARGI DE MANA, NU-S BANII NOSTRI – SI DUPA ACEEA MERGEM IN JUSTITIE!

Votam astazi sau nu mai votam deloc, ca iesim din termenul in care ne putem exercita dreptul de preemptiune! Este raspunsul dat astazi, in sedinta extraordinara a CLM Braila, de catre viceprimarul Alexandru Jantea Crican, liberalilor si independentului Lucian Caprariu, care cereau amanarea discutarii proiectului ce viza achizitionarea de catre Primaria Braila a terenului situat pe Calea Galati, in spatele Muzeului. Mai exact, lotul amintit, in suprafata de 1.326 mp, amenajat in prezent ca spatiu verde, urma sa fie cumparat de Municipalitate cu pretul de 165.000 euro. Tranzactia ar fi trebuit aprobata astazi, in CLM, insa atat consilierii liberali, cat si independentul Lucian Caprariu au solicitat sa se amane proiectul pentru o sedinta viitoare, astfel incat sa se remedieze macar o parte din problemele semnalate in documentele aflate la dosar.

Viceprimarul Alexandru Jantea Crican a declarat insa daca nu se aproba astazi acest proiect, se depaseste termenul in care Municipalitatea isi putea exprima dorinta de a uza de dreptul de preemptiune asupra terenului. Mai exact, daca CLM nu voteaza astazi, devine valabila promisiunea de vanzare facuta deja de proprietarea terenului catre un alt cumparator, care a si achitat niste bani: “Exista un termen de prescriptie pentru exercitarea dreptului de premptiune. Daca nu se aproba o hotarare a CLM, acel termen de prescriptie expira, motiv pentru care promisiunea de vanzare va intra in efect, Municipalitatea nu va mai avea absolut niciun fel de drept asupra acelui teren, iar cel care a dat suma de bani va deveni proprietar. Acum, daca dvs considerati ca este de bun augur si asta este directia in care Municipalitatea trebuie sa mearga si CLM trebuie sa mearga, nu este absolut niciun fel de problema, veti vota asa cum va dicteaza constiinta”.

Viceprimarul a precizat ca acel teren ar putea fi folosit pentru atragerea de fonduri europene, in vederea constructiei unui centru de zi sau pentru un alt obiectiv de interes comunitar.

Declaratiile lui Jantea Crican l-au scos din sarite pe consilierul municipal Petrica Popa, care a comentat, pe un ton iritat: “Eu cred ca vorbim paralel! In sedinta trecuta, domnul primar ne-a spus ca  acolo trebuie sa fie parcare, spatiu verde; acum aflam altceva. Aflam ca va fi centru de zi… odata cu podul peste Dunare, probabil! Deci problema este in felul urmator: noi votam un proiect de hotarare pe o problema nerezolvata. Primaria Braila a acceptat ca nu vrea acest teren in prima faza, dupa care s-a razgandit. Nu stim care-i motivul si de ce. Deja cartea funciara este blocata si nu stiu daca cele doua parti, vanzator si cumparator, vor fi de acord sa renunte. In situatia asta, noi votam, ca suntem largi de mana, nu-s banii nostri, votam acest proiect si dupa aceea mergem in justitie. Primaria nu poate sa-si exercite dreptul asupra terenului, pentru ca va fi pe judecata si atunci stam asa, si cu banii dati – si asteptam! De ce? De ce sa facem acest lucru? Eu vad ca lucrurile nu sunt deloc clare!”.

Amintim ca initial, Primaria Braila a anuntat oficial proprietara terenului ca nu doreste sa-si exercite dreptul de preemptiune, dupa care aceasta a batut palma cu un alt cumparator, iar apoi Municipalitatea s-a razgandit si a anuntat proprietara ca vrea sa cumpere lotul respectiv.

Precizam ca in urma faptului ca liberalii s-au abtinut la vot, proiectul de hotarare nu a fost aprobat.