PRICOP: NOI, CLM, FACEM O ACHIZITIE CU O SUMA MARE DE BANI SI NU VREAU SA FIM DATI IN JUDECATA PE VOTUL NOSTRU

Discutii aprinse astazi, in cadrul Consiliului Local Municipal, pe tema terenului situat pe Calea Galati, in spatele Muzeului Brailei, langa Centrul National de Informare si Promovare Turistica. Terenul respectiv, in suprafata de 1.326 mp si amenajat in prezent ca spatiu verde, urma sa fie cumparat de Municipalitate cu pretul de 165.000 euro, pentru a intra in domeniul public. CLM a dat anterior, prin vot, un acord de principiu pentru achizitionarea acestei suprafete, a carei valoare a fost evaluata la 795.600 lei si pentru care, in urma negocierii, s-a batut palma cu proprietara la 165.000 euro, echivalentul a 767.415 lei, actualizat la data platii efective cu valoarea cursului de cumparare – bani ce ar fi trebuit platiti intr-o singura transa.

Numai ca liberalii au considerat astazi ca sunt mai multe aspecte care pun sub semnul intrebarii legalitatea proiectului de hotarare supus analizei alesilor.

Consilierul Cristian Pricop a declarat ca este vorba despre o suma mare din banul public ce va fi cheltuita pentru achizitia amintita si nici el, nici colegii sai liberali nu sunt dispusi sa voteze un proiect asupra caruia planeaza semne de intrebare, pentru ca nu vor sa ajunga sa dea cu subsemnatul: “In spatele acestui proiect nu am vazut nicio motivare scrisa care sa explice de ce trebuie sa cumparam acest teren. Nu suntem societate de afaceri imobiliare!

Iar ca si consideratii tehnice, vreau sa fac urmatoarele aprecieri, in urma analizei hartiilor care stau in spatele acestui proiect: am vazut un extras de carte funciara blocat cu angajamente, cu sarcini si expirat. Domnilor, noi discutam de achizitionarea unui spatiu cu o suma foarte mare de bani! Nu putem sa avem la mapa un extras la zi?

Mai mult decat atat: acolo, in acest extras care este expirat, se afirma ca acest teren face parte din categoria <<curti, constructii proprietate privata>>, iar in certificatul de urbanism, tot din spatele acestui proiect, la situatia economica spune clar ca este un <<spatiu verde public>>. Mai mult, in expunerea avocatului care o reprezinta pe doamna proprietar se aminteste ca ar exista un alt certificat de urbanism – care nu exista la mapa – din 2011, in care apare acest teren drept <<curti constructii>>. Deci care este situatia clara a acestui teren?

Domnilor, noi facem o achizitie cu o suma mare de bani si eu nu doresc ca noi, CLM, sa fim dati in judecata pe votul nostru si ca atare, pana la clarificarea acestor lucruri, noi, grupul PNL, ne abtinem la acest vot”.

Ca urmare a abtinerii consilierilor liberali, spre marea nemultumire a social-democratilor, proiectul de hotarare nu a fost aprobat.