RASNOVEANU: LA ONCOLOGIE STAU 2 BOLNAVI INTR-UN PAT DOAR IN CAZUL CELOR CARE VIN SA-SI FACA TRATAMENTUL, PENTRU 1-2 ORE

Managerul Spitalului Judetean Braila, Delia Rasnoveanu, admite ca se mai intampla ca in saloanele de la Sectia Oncologie sa stea cate 2 bolnavi in pat, asa cum a sesizat consilierul Simona Draghincescu (PND), insa spune ca problema este mai complicata decat pare la prima vedere.

Mai exact, potrivit dr. Rasnoveanu, aceasta situatie se intampla cu pacientii care vin in timpul zilei, ca sa-si faca tratamentele de chimioterapie, bolnavi al caror numar variaza de la o zi la alta, in functie de tratamentul prescris fiecaruia. In plus, managerul sustine ca problema nu se poate rezolva mutand pur si simplu niste paturi dintr-o sectie in alta, fiindca exista un cadru legislativ care obliga unitatea spitaliceasca sa mentina numarul de paturi declarate pentru fiecare sectie in parte, la inceputul contractului cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate: “Oncologia este o sectie care la momntul acesta este supraaglomerata, paturile sunt mai putine. Din pacate, legislatia nu ne permite sa facem modificari de structura in timpul contractarii. Deci daca Sectia de Oncologie sa spun care are 50 de paturi, trebuie sa functioneze cu 50 de paturi, nu pot sa fac 20 sau 30 in alta parte si sa mai suplimentez la Oncologie.

La momentul acesta, sectia este un pic stramtorata, pentru ca urmeaza sa fie transferata in viitor la Corpul B, unde va avea un spatiu generos si unde se va putea aranja chiar cu 100 de paturi, daca este nevoie. Pacientii care sunt 2 in pat sunt cei care au venit pentru spitalizare de zi si care stau sa-si faca tratamentul pe o perioada de 1-2 ore, cat este durata tratamentului.

Am incercat sa-i temporizam, sunt foarte multi”.

Delia Rasnoveanu a mai precizat ca transferul Sectiei Oncologie in Corpul B al Spitalului Judetean se va face in cel mult un an.