ROTARU: NU M-AM HOTARAT DACA VOI CANDIDA LA PRESEDINTIA PSD BRAILA. ADMIR INDRAZNEALA LUI CHIRIAC SI SPER SA NU SE RAZGANDEASCA

Presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, a fost intrebat astazi de ziaristi daca nu apreciaza indrazneala colegului sau mai tanar, Iulian Chiriac, de a-si spune deschis opinia cu privire la unele lucruri care trebuie schimbate in partid, precum si decizia acestuia de a candida la presedintia organizatiei judetene. Mai exact, presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, a vorbit despre o “amorteala” in care a intrat PSD Braila, despre unii oameni care s-au plafonat in functiile pe care le ocupa de prea multa vreme si de necesitatea schimbarii generatiilor.

In ceea ce priveste “indrazneala” colegului sau mai tanar, Rotaru a declarat: “Da, bineinteles ca i-o admir si sper sa nu se razgandeasca!”.

Intrebat daca face la aluzie la faptul ca Iulian Chiriac s-ar putea sa nu mai candideze pentru functia amintita, Rotaru a raspuns ca nu vrea sa comenteze mai mult.

Pe de alta parte, fiindca seful PSD local a admis ca sunt in organizatie “unii  care au obosit, altii poate nu mai au chef, altii au alte intentii”, l-am chestionat daca in ceea ce il priveste, mai are chef. Cu alte cuvinte, daca va candida pentru functia de presedinte PSD Braila.

Ion Rotaru ne-a declarat ca inca nu s-a hotarat: ”Nu am sa va spun acum o decizie a mea, pentru ca nu am luat-o. O sa ma gandesc la acest aspect, deci deocamdata nu va pot spune nici da, nici nu”.    Pe de alta parte, senatorul a precizat ca a ajuns in functia de presedinte interimar in urma unei situatii “mai nefericite” pentru organizatie, ca a fost o sarcina de partid si ca a obtinut rezultate bune, avand in vedere rezultatele de la alegerile locale si generale. Rotaru spune ca din afara, functia de presedinte al organizatiei poate sa para interesanta si aducatoare de avantaje, insa realitatea nu este chiar asa: ”Tine de responsabilitate, tine de asumare, tine de efort. Nu este o chestiune asa… Privita pe deasupra, pare frumoasa, pare ca genereaza multe avantaje. Nu, e munca, e responsabilitate, sunt decizii de luat si nu este o treaba simpla”.

Presedintele social-democrat sustine ca generatiile trebuie sa fie schimbate in partid “si este firesc acest lucru, nu e nimeni de acuzat din punctul asta de vedere si eu sper ca la aceste alegeri, daca vor fi, sa avem chiar competitie, sa fie si tineri, si mai putin tineri. Conducerea unei organizatii presupune si expertiza, si experienta si multe alte lucruri. Daca ne referim doar la varsta, cred ca este o eroare. Varsta tine de o anumita stare de spirit in primul rand si dupa aceea, de varsta biologica”.