SIMIONESCU: SE INDUCE IDEEA CA EUTANASIEREA CAINILOR SE FACE CU BRUTALITATE. NU! EXISTA O PROCEDURA LEGALA

Fostul primar al Brailei, Aurel Simionescu (PSD), sustine ca si pe perioada mandatului sau s-au eutanasiat caini aflati in padocurile Municipalitatii, dintre cei care erau bolnavi sau agresivi, fiind o procedura cat se poate de legala. Simionescu – ce acum este consilier personal al noul primar, Marian Dragomir -, declara ca decizia luata de noul edil sef, de intensificare acestor actiuni si de eutanasiere a tuturor patrupedelor care sunt agresive, bolnave si nu sunt adoptate in termenul legal de 14 zile, este determinata de faptul ca situatia in privinta maidanezilor din oras a devenit insuportabila, in opinia unor cetateni, ca reclamatiile brailenilor sunt din ce in ce mai multe, iar nemultumirile acestora, din ce in ce mai mari.

In plus, spune Simionescu, s-a dovedit clar ca masurile de sterilizare, la care s-a apelat sistematic in ultimii ani, nu sunt suficiente:  “Cainii agresivi, bolnavi, batrani, au facut obiectul eutanasierilor, in timp. Noi avem o lege care spune ca daca un caine sta doua saptamani in padoc si nu este revendicat sau adoptat de cineva, atunci se poate trece la eutanasiere. Noi ne-am ferit sa facem o astfel de campanie in plan mai larg, ca sa spunem asa. Au fost diferite eutanasieri, dar nu la un nivel mare. Exista, insa si un grad de suportabilitate al populatiei, al localitatii, orasului  – si nu numai. Cu toate campaniile de sterilizari care s-au facut, cu toate micile adoptii care s-au facut pe plan local sau pe plan national – pentru ca cei de la Dog Rescue au facut aceste adoptii inclusiv ducand cainii in afara -, rezultatul se vede pe strazile orasului, nu trebuie sa mai numere nimeni, sau sa mai comenteze cineva…

Eu cred ca, pana la urma, trebuie sa aplicam si legea. Cu discernamant, fara excese, sa spunem asa. Pornim de la cainii care se dovedesc a fi violenti – ca asta e principala problema, cu muscatul oamenilor, cu toate celelalte cheltuieli, dincolo de trauma psihica pe care o ai – si mergand incet, incet, spre eliminarea cainilor din adapost si completarea cu cei care sunt in teritoriu”.

Aurel Simionescu a mai declarat ca desi termenul de „eutanasiere” suna dur,  procedurile se fac “de catre medic, sub atenta supraveghere. Se induce ideea ca aceasta eutanasiere se face asa, cu brutalitate, <<ca ii omoara brutal>>. Nu! Exista o procedura foarte clara, care trebuie neaparat respectata”.