TABARAC: VREM SA DUCEM IN FIECARE CASA MESAJUL CA ADMINISTRATIA PSD MINTE IN LEGATURA CU TAXA DE SALUBRITATE

Liberalii braileni sunt in continuare convinsi ca este perfect legala reducerea taxei de salubritate in orice moment din cursul anului, chiar daca  primarul Marian Dragomir (PSD) sustine ca acest lucru nu se poate face, conform legii, decat la inceputul unui nou an calendaristic. Consilierii PNL sustin ca este imoral ca Municipalitatea sa astepte luna ianuarie 2018 pentru modificarea valorii taxei de salubritate, atat timp cat plata taxa de mediu – motivul majorarii taxei de salubritate – a fost suspendata din iulie 2017 si pana in ianuarie 2019.

Dincolo de plangerea administrativa si de atacarea deciziei CLM in contencios administrativ, liberalii au de gand sa mai puna presiune pe Primarie si intr-un alt mod: prin strangerea de semnaturi pentru o petitie prin care se cere autoritatilor reducerea imediata a taxei de salubritate. De strangerea de semnaturi se va ocupa in special organizatia de tineret a PNL Braila.

Presedintele acestei organizatii, Adrian Tabarac, a declarat: “Vom incepe o campanie de strangere de semnaturi. Vom incerca sa ducem mesajul catre fiecare cetatean in parte; nu mesajul ca li s-a marit taxa de salubritate – au observant-o in factura -, ci lipsa unei motivari argumentate, sustenabile, a administratiei PSD si in speta, a domnului primar. Pentru ca pana acum au spus ca Guvernul i-a obligat, sa zic asa, sa mareasca taxa, prin acea taxa de mediu de 80 lei/tona, iar acum, taxa de mediu fiind aborgata, nu vad ce alt motiv ar mai exista pentru a se mentine acest prag.

Dorim sa ducem in fiecare casa mesajul ca administratia PSD minte si totodata se si eschiveaza de la a da explicatii pentru actiunile lor, care nu au niciun fundament. Pentru ca eu consider ca daca iei niste bani in plus, macar vii cu o explicatielegat de ce ai dori sa faci ceva cu ei.

Daca nu vii cu o explicatie, nu poti sa maresti niste taxe. Ca asa, putem specula cu totii. Poate vrei sa astupi niste gauri din bugetul local cu acesti bani. Poate pentru Bulevardul Dorobantilor? Totusi, vorbim de 1 milion euro numai pe anul asta! Prin semnaturi vrem sa ii fortam mana domnului primar de a reduce taxa la forma initiala”.