VARGA: AUTOUTILITARELE FIRMELOR DE SALUBRIZARE SUNT ADEVARATE CADAVRE PE ROTI. PRIMARIA PUTEA SA CUMPERE MASINI DE ACEST TIP IN SISTEM LEASING

Consilierul judetean Vasile Varga (PNL) sustine ca autoutilitarele firmelor de salubritate sunt “adevarate cadavre pe roti” si crede ca Primaria ar trebui sa achizitioneze astfel de masini in sistem leasing, asa cum a cumparat si autobuze noi. Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Varga scrie ca daca Municipalitatea ar cumpara astfel de masini, ele ar putea fi administrate de firma de transport public ”Braicar”, daca s-ar infiinta acolo o sectie destinata strict activitatii de salubritate: “Autoutilitarele firmelor de salubrizare sunt adevarate cadavre pe roti. Oare nu era mai usor ca Primaria sa achizitioneze in sistem Leasing asa cum a achizitionat autobuze noi?
Peste tot in lume transportul local este subventionat de Stat intrucat nu poate produce intr-atat incat sa acopere toate cheltuielile cu combustibil, salarii etc, asa cum transportul local este subventionat, as fi de parere ca la nivelul Braicar poate lua fiinta o alta aripă ce se poate ocupa de salubrizare. Pentru inceput un numar de 5 autospeciale noi pot face fată, ulterior se pot achizitiona altele noi astfel incat sa faca fata la nivelul intregului oras de la arterele mari si pana la alei de bloc.
Am mai spus-o si o mai spun odata, la fel poate si Consiliul Judetean sa achizitioneze utilaje in Leasing care sa se ocupe de deszapezire iarna, iar vara sa fie contractate de firmele private la diferite lucrari de mententata, in constructii cat si la asfaltari, din sumele primite, sa se plateasca ratele si salariile angajatiilor, sa se renunte la contractarea firmelor private care se ocupa de deszapezire si care multe din ele capuseaza bugetul Primariei si a CJ’ului. Trebuie doar sa se vrea…”.