CAPRARIU: O CREANGA RUPTA DINTR-UN COPAC, CE SE POATE PRABUSI ORICAND PESTE TRECATORI, NU E O PRIORITATE PENTRU SEROPLANT

A trecut o saptamana de cand o creanga groasa dintr-un copac care s-a rupt, sta atarnata, gata oricand sa se prabuseasca peste trecatori, in apropierea unui bloc din cartierul Obor. O saptamana de cand firma de profil a Primariei municipiului Braila, Seroplant, a fost anuntata de aceasta situatie care pune in pericol localnicii, in zona unei alei pe care trec zilnic o multime de persoane. Este ceea ce reclama consilierul municipal Lucian Caprariu (independent), caruia i-a fost semnalata situatia respectiva de catre un cunoscut care locuieste in zona si nu stia unde sa se adreseze, pentru a fi taiata creanga inainte de a se produce o nenorocire. Caprariu spune ca i-a sugerat persoanei in cauza sa telefoneze la “Seroplant”, iar aceasta a dat telefon, insa de la firma amintita i s-a spus ca se va interveni, dar nu imediat, pentru ca se lucreaza in ordinea prioritatilor. Desi braileanul a precizat ca este vorba chiar despre o urgenta, intrucat oricand creanga respectiva, care este foarte groasa, se poate pabusi si poate rani pe cineva, nu s-a intervenit nici acum.

“Acum o saptamana, un cunoscut m-a sunat si mi-a spus ca e un copac care sta sa cada, poate sa se prabuseasca peste copii sau peste niste linii de tensiune. I-am sugerat sa sune la Seroplant, pentru ca ei se ocupa cu taieri. A sunat si i s-a spus ca se faca o cerere, fiindca se intervine in ordinea prioritatilor. Bineinteles ca nu s-a intamplat nimic, iar astazi, revoltat, a revenit. Daca asta nu e prioritate, nu stiu care mai este prioritate pentru Seroplant. Asta este prioritate, nu plantarea de panselute!

E de neinteles ca nu poate face rapid o verificare la fata locului, ca sa se vada daca intr-adevar ceea ce sesizeaza un cetatean este o urgenta sau nu. Eu presupun ca cei de la Seroplant au un protocol – sau ar trebui sa aiba un protocol – cu Politia Locala sau orice alta institutie care tine de Primarie si care poate sa constate imediat o astfel de situatie, ce poate duce la consecinte foarte grave. Dupa o saptamana, asta nu a fost prioritate… Ce asteptam, sa vina vreo furtuna si sa cada acea creanga, sa distruga ceva sau mai rau, sa raneasca pe cineva?”.

Consilierul municipal ne-a mai povestit ca a avut si personal o experienta neplacuta cu “Seroplant”, in urma cu 3 saptamani, cand a sunat pentru a cere sa se taie crengile unui copac, ce obturau vizibilitatea la intersectia strazii Closca cu Bulevardul Dorobantilor, ceea ce era periculos din punct de vedere al circulatiei rutiere. Caprariu spune ca ca i s-a solicitat initial sa faca o cerere scrisa si i s-a precizat ca taierile se fac in ordinea prioritatilor si a fost nevoie de insistente, pentru ca persoana care a preluat apelul sa inteleaga ca este o chestiune urgenta. Potrivit lui Lucian Caprariu, la circa 30 de minute dupa ce i-a s-a luat numele si numarul de telefon, a fost sunat si i s-a spus ca s-a rezolvat problema. El banuieste ca dupa ce si-a dat numele, cei de la Seroplant si-au dat seama ca este vorba despre un consilier municipal si de aceea s-au dus imediat la fata locului si au taiat crengile respective.